Грижа

Терапия със студена плазма - 9 неподозирани ползи за кожата

Bulgarianbeauty
10 юни 2024

Ако сте пробвали всички процедури и козметика, но нищо не повлиява добре на кожата ви, може би е време да за терапия със студена плазма. В днешно време, когато стремежът към перфектната кожа е по-силен от всякога, много хора търсят иновативни методи за поддържане на еластична и здрава кожа..

Един от най-новите и ефективни подходи в тази област е терапията със студена плазма. Ние, от BulgarianBeauty, сме тук да ви разкрием всички тайни, които се крият зад тази процедура. Останете с нас до края, за да разберете дали тази иновативна техника в козметичния свят е подходяща за вас и вашата кожа.

Какво представлява иновативната терапия със студена плазма?

Студената плазма е четвъртото състояние на материята, което се характеризира с наличие на йонизирани частици. Тази плазма се създава при ниска температура и се използва в различни медицински и козметични процедури. В козметичния свят, използването на студена плазма се прилага за стимулиране на кожата, подобряване на текстурата ѝ и лечение на различни кожни проблеми като различни видове акне, хиперпигментация и стареене.

студена плазма, студена плазма за лице, студена плазма за лице ползи, терапия със студена плазма

Терапията със студена плазма действа чрез излъчване на високоенергийни електрони и йони, които проникват в кожата и предизвикват регенеративни процеси. Това помага за стимулиране на производството на колаген и еластин – два основни компонента за здрава и млада кожа. Процедурата е неинвазивна, което означава, че не включва хирургична намеса и има много къс възстановителен период.

Приложение на терапия със студена плазма

Процедурата е сравнително проста и безопасна. Започва се с полагане на грижа за кожата на лицето, като се почиства старателно, за да се отстранят всички замърсявания и грим.

Нанася се специален гел, който подобрява проводимостта на плазмата. С помощта на специфичен апликатор, който генерира студена плазма, козметикът третира кожата на лицето с леки движения. Апликаторът излъчва йонизирани частици, които проникват в кожата и стимулират клетъчния метаболизъм.

студена плазма, студена плазма за лице, студена плазма за лице ползи, терапия със студена плазма

Терапията обикновено трае около 30 минути, в зависимост от конкретните нужди на пациента и областта, която се третира. Пациентите обикновено усещат леко затопляне и вибрации, но процедурата е напълно безболезнена. След завършване на терапията, кожата може да бъде леко зачервена, но това зачервяване изчезва бързо.

За кого е подходяща революционната терапия със студена плазма?

Терапията със студена плазма е сред най-ефективните терапии за лице и е подходяща за широк спектър от хора, които желаят да подобрят състоянието на кожата си и рутината си за грижа за кожата. Тя е идеална за тези, които страдат от различни видове акне, искат мигновено премахване на белези от акне, фини линии и бръчки, неравен тен, хиперпигментация и други кожни проблеми.

Терапията се прилага на различни възрасти, но е особено популярна сред хората над 20 години, които искат да предотвратят или намалят признаците на стареене. Един от гарантираните методи за стягане на кожата на лицето.

студена плазма, студена плазма за лице, студена плазма за лице ползи, терапия със студена плазма

Едно от големите предимства на студената плазма е, че тя е подходяща за всички типове кожа – от мазна до суха и чувствителна.

Тъй като процедурата е неинвазивна и няма сериозни странични ефекти, тя е безопасна за повечето хора. Въпреки това, винаги е добре да се консултирате с дерматолог преди да се подложите на терапията, за да сте сигурни, че тя е подходяща за вашия конкретен случай.

За кого не е подходяща терапията със студена плазма?

Въпреки че терапията е безопасна за повечето хора, има определени случаи, в които тя не се препоръчва. Хора със сериозни кожни заболявания като екзема, псориазис или активни инфекции трябва да избягват тази процедура.

Пациенти с определени медицински състояния като сърдечни заболявания или такива, които приемат лекарства за разреждане на кръвта, трябва да се консултират с лекар преди да се подложат на терапия със студена плазма.

Бременните жени, жени в период на скорошно предстоящо раждане и кърмачките също трябва да избягват този тип терапия. Причината е, че все още няма достатъчно изследвания за ефектите на студената плазма върху тях и техните бебета.

Ако имате метални импланти в тялото, трябва да информирате своя козметик, тъй като плазмените вълни могат да взаимодействат с металните предмети.

9 ползи от терапията със студена плазма

Терапията със студена плазма предлага множество предимства, които я правят популярен избор за грижа за лицето.

№1 Подобряване на текстурата на кожатаа

Една от основните ползи е значителното подобряване на текстурата на кожата. Плазмените вълни стимулират производството на колаген и еластин, които са основни компоненти за здрава и еластична кожа.

Това води до изглаждане на фините линии и бръчки по челото, правейки кожата по-гладка и млада.

студена плазма, студена плазма за лице, студена плазма за лице ползи, терапия със студена плазма

№2 Намаляване на акне и белези със студена плазма

Студената плазма е ефективна в борбата с акне и белези от акне. Йонизираните частици проникват дълбоко в кожата, унищожавайки бактерии, които причиняват акне. Освен това, терапията подпомага регенерацията на клетките, което намалява видимостта на белезите и предотвратява образуването на нови.

№3 Изравняване на тена на кожата

Хиперпигментацията и неравномерният тен са чести проблеми, които могат да бъдат адресирани със студена плазма. Терапията спомага за изравняване на тена, като намалява наличието на пигментни петна и стимулира клетъчния метаболизъм. Това води до по-равномерен и сияен тен на кожата.

студена плазма, студена плазма за лице, студена плазма за лице ползи, терапия със студена плазма

№4 Подобряване на циркулацията на кръвта чрез студена плазма

Терапията със студена плазма подобрява циркулацията на кръвта в кожата, което води до по-добро подхранване на клетките. Това подобрява общото състояние на кожата, правейки я по-здрава и сияйна. Подобреният кръвен поток спомага за по-бързо възстановяване и регенерация на кожата.

№5 Намаляване на възпаления и зачервявания чрез студена плазма

Студената плазма има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпаленията и зачервяванията на кожата. Това я прави идеална за хора с чувствителна кожа или такива, които страдат от кожни състояния като розацея. Терапията успокоява кожата и подобрява нейното състояние.

№6 Безболезненост и кратък възстановителен период

Едно от големите предимства на терапията със студена плазма e , че тя е безболезнена и не изисква дълъг възстановителен период. Пациентите могат да се върнат към ежедневните си дейности веднага след процедурата, което я прави удобна опция за заети хора.

№7 Безопасност и липса на странични ефекти

Студената плазма е безопасна процедура с минимален риск от странични ефекти. Тъй като терапията не използва агресивни химикали или инвазивни методи, вероятността от раздразнения или алергични реакции е изключително ниска.

№8 Дълготрайни резултати

Една от значимите ползи от терапията със студена плазма е дълготрайността на резултатите при грижа за кожата. Сериите от процедури могат да осигурят видими подобрения, които продължават месеци след завършване на терапията. Регенерацията на кожата и стимулирането на колагеновия синтез допринасят за поддържането на здрав и млад вид на кожата.

№9 Подходяща за различни зони на лицето

Терапията се използва за третиране на различни проблемни зони на лицето. Това включва чело, бузи, околоочна зона, брадичка и шия. Козметиците могат да прилагат процедурата спрямо специфичните нужди на пациента, което гарантира оптимални резултати.

Значение за кожата на лицето

Терапията със студена плазма представлява иновативен и ефективен метод за грижа за лицето. Тя не само ще подобри текстурата и еластичността на кожата, но и ще ви помогне да се справите с различни кожни проблеми.

Важно е да изберете опитен специалист, който да проведе процедурата, за да постигнете най-добрите възможни резултати и да се насладите на здрава и красива кожа.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!