колаген и хиалуронова киселина
Козметика

Колаген и хиалуронова киселина | Тайните зад употребата им

Bulgarianbeauty
28 ноември 2022г.

Ако искате да запазите кожата си плътна, еластична и с младежки вид (и нека бъдем честни, кой не иска?), не търсете по-далеч от чекмеджето си с хранителни добавки. Това, което може да ви липсва са добавки с колаген и хиалуронова киселина.

Може би вече приемате колагенови пептиди и висококачествено рибено масло в ротация? Но хиалуроновата киселина и колагенът вече са приветствани като суперзвезди в грижата за кожата против стареене, когато се прилагат локално и попадат в състава на крем или серум.

Но истинският унищожител на бръчките са добавките в колаген и хиалуронова киселина и всяка дама трябва да ги притежава в арсенала си.

Когато хидратиращата и подмладяваща хиалуронова киселина се приема в тандем с колаген, който е мощна и ефективна съставка за сияйна кожа, вие реално усилвате ефекта на забавяне на ефекта на стареенето и можете да се насладите на свежа, здрава и красива кожа за по-дълго.

В днешната статия от Bulgarian Beauty, за да научите какви за ползите от приема на добавки с колаген и хиалуронова киселина и защо те играят ключова роля в поддържането на кожата здрава, красива и млада.

Колаген и хиалуронова киселина – защо да ги приемате заедно?


Изглежда всеки добавя колагенови пептиди към кафето и смутитата си, поне с такова впечатление оставаме след кратък преглед на социалните мрежи и блоговете за красота. **Пиенето на колаген е един от най-ефективните начини да върнете часовника на кожата си назад**.
Изследванията показват, че колагенът спомага за намаляване на бръчките, утолява жаждата на кожата и прави кожата по-еластична от олимпийска гимнастичка.

Пиенето на колаген е един от най-ефективните начини да върнете часовника на кожата си назад.


колаген и хиалуронова киселина

Консумацията на добавки с колаген може да увеличи еластичността на кожата и може да помогне на процеса на възстановяване на кожата на тялото ви, като по този начин насърчава тялото ви да образува нов колаген.

Но ако сте сериозни за борбата със стареенето, защо да спирате дотук? Когато приемате комбинирани добавки с колаген и хиалуронова киселина получавате двоен ефект против стареене. Мислете за тези двама унищожители на бръчки като за екипа-мечта на вашата кожа, работещи по-добре заедно, отколкото сами, изпълвайки, изглаждайки и хидратирайки кожата ви.

Консумирането на добавки с колаген и хиалуронова киселина заедно ще засили ефектите и на двете. Приемането на добавки с хиалуронова киселина и колаген помага да се включат допълнителни количества в тялото, което в крайна сметка ще бъде от полза за вашата кожа.

Колаген и хиалуронова киселина за редуциране на бръчките


С напредване на възрастта страхотната рутинна грижа за кожата е от съществено значение, ако искате да изглеждате по-сияещи и млади. Ботоксът е един от начините да получите безупречна кожа, но добавките са ефективна алтернатива за всеки, който предпочита да избегне иглата.

Научно доказано е, че добавките с колаген намаляват появата на фини линии и бръчки, а хиалуроновата киселина доказано прави кожата да изглежда еластична и по-млада.

Не всички добавки обаче са създадени еднакви. Някои просто не работят.


колаген и хиалуронова киселина

Приемайте 100 mg хиалуронова киселина веднъж дневно по време на хранене. Що се отнася до колагена, стремете се към две лъжички висококачествен колаген на ден, като можете да ги смесите с вашето кафе, чай или смути.

Колаген и хиалуронова киселина при проблемна кожа

Сухата или склонна към акне кожа наистина може да намали самочувствието ви. Кремовете и гримът може да осигурят краткосрочно решение, но ще дойде време, когато трябва да се обърнете към корена на проблема и да го решите окончателно. Мислили ли сте да разрешите проблема вътрешно?


колаген и хиалуронова киселина


Множество проучвания върху колагена и хиалуроновата киселина показват, че те са ефективни естествени овлажнители. Те могат да помогнат за балансиране на естествените масла в тялото ви и са особено добри при кожни заболявания като екзема и дерматит, при които кожата може да бъде възпалена, суха и болезнена.

Колаген и хиалуронова киселина за бързо заздравяване на белезите

Колагенът е градивният елемент на нашите мускули и кости, така че е логично той да е изключително ефективен при заздравяването на рани.Заедно колагенът и хиалуроновата киселина са лечебна двойка, тъй като научните изследвания са установили, че са ефективни при регенерацията на тъканите, което означава, че тези всички порязвания, белези и натъртвания ще зараснат и заздравеят по-бързо.

Колаген и хиалуронова киселина при болки в ставите

Болките в ставите са по-често срещани с напредване на възрастта, но могат да възникнат и в резултат на спортна травма. Добавките и напитките са един ефективен начин за борба с проблема.


колаген и хиалуронова киселина


Различни проучвания предполагат, че колагенът може да облекчи дори артритна болка и потенциално да предотврати развитието на състоянието като начало. Хиалуроновата киселина също е ефективен болкоуспокоител, тъй като участниците в проучване, които са включили добавка в диетата си, съобщават, че имат намаляващо възпаление на коляното.

Прочетете още интерсно за Хомеопатия при безсъние и Хомеопатия за отслабване при жени в менопауза

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!