Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (15).png
Грижа

Хиалуронова киселина за лице | Магически серум срещу застаряваща кожа

Bulgarianbeauty
29 януари 2023г.

Замисляли ли сте се как използването на хиалуронова киселина за лице се превърна в толкова завладяващ световен тренд? А дали има защо?

Ако сте започнали да забелязвате неочаквана и определено нежелана поява на фини линии и бръчки, ние определено сме с вас и знаем какво е чувството. Няма спор, че това е… преломен момент в живота на всяка жена… и на много мъже, междудругото.

За щастие, това е перфектен момент да включите повече хидратация и овлажняващ ефект в рутината си със супер хидратиращата и бореща се с фините линии хиалуронова киселина за лице.

Нека да научим за плюсовете и минусите на толкова популярната хиалуронова киселина за лице и дали тя трябва да бъде добавена към вашия режим за грижа за кожата, както се споменава във всяка втора телевизионна реклама.

Хиалуронова киселина за лице – какво всъщност представлява?

хиалуронова киселина за лице


Хиалуронова киселина за лице е овлажнител, който се използва в продуктите за грижа за кожата. Хидратантите работят много добре като механизъм за овлажняване на кожата ви.

Именно заради ефективността на този вид продукти, вие смело можете да добавите много хиалуронова киселина за лице и продукти, които съдържат тази киселини в рутината по грижа за здравето и красотата на кожата.

Хидратантите са чудесни за овлажняване като цяло, но хиалуроновата киселина е специална, защото е продукт, който натурално се намира в кожата ви.

Според доклад, публикуван от Dermato Endocrinology: „Стареене на кожата също е свързано със загуба на влага на кожата. Ключовата молекула, участваща във влагата на кожата, е хиалуронан или хиалуронова киселина (HA), гликозаминогликан (GAG) с уникален капацитет да свързва и задържа водните молекули.“

И така наличието на хиалуронова киселина в грижата за кожата е наистина важно и нужно, защото тя възстановява по естествен начин състоянието на кожата.

Не е случайност, че чудесната хиалуронова киселина за лице става все по-популярен продукт с всяка изминала година, тъй като все повече потребители осъзнават ползите от нея и все повече марки я използват във формулите на своите продукти.

Хиалуронова киселина за лице – какво всъщност прави?

хиалуронова киселина за лице


Хиалуроновата киселина е вещество, което привлича и абсорбира влагата, дори влагата във въздуха. Така че, ако се намирате в среда с висока влажност, тя ще привлече влагата въздуха около вас, а понякога и извлича влагата от по-дълбоките слоеве на кожата ви.

Хиалуронова киселина за лице – какво е действието й върху кожата?

хиалуронова киселина за лице


По същество хиалуроновата киселина привлича влагата и я задържа върху кожата ви, за да я хидратира. Придава на кожата по-освежен, плътен и еластичен вид и усещане. Молекулите на хиалуроновата киселина може да имат различни размери.

По-големите молекули хиалуронова киселина, въпреки че са най-добри в привличането на влагата и свързването с водата, предлагайки добро ниво на хидратация, не могат да проникнат в дълбочина в кожата.

Когато се прилагат локално (върху кожата), тези молекули остават на повърхността на кожата, предлагайки хидратация само на най-горният слой.


По-малките молекули хиалуронова киселина, които се свързват с по-малки количества вода от по-големите молекули, могат да проникнат по-дълбоко в кожата (макар и само в епидермиса, най-горния слой на кожата). За максимална повърхностна хидратация потърсете продукт, който съдържа молекули хиалуронова киселина в различни размери.

Хиалуронова киселина за лице – ползи

хиалуронова киселина за лице


Хиалуроновата киселина е чудесна по редица причини, включително:

  • овлажняване и хидратация на кожата
  • намаляване на появата на фини линии и риска от преждевременно стареене на кожата
  • по-плътна и еластична кожа
  • запазване на колагена в кожата ви

Колкото по-овлажнена е кожата ви, толкова по-малко са рисковете за поява на фини бръчици. Дълбоките бръчки няма да изчезнат с употребата на хиалуронова киселина за лице, но може би супер фините линии като тези около очите или устата ви ще се изгладят при редовна употреба на хиалуронова киселина.

Добре хидратираната кожа в тези зони са много по-добре предпазени от преждевременно стареене, защото хиалуроновата киселина запълва и оплътнява кожата и помага да се запази колагенът в кожата ви, което я поддържа красива и гладка.

Хиалуронова киселина за лице – как правилно да я използваме?

хиалуронова киселина за лице


Включването на хиалуронова киселина във вашата рутинна по грижа за кожата е доста лесно. За опростена рутина препоръчвам да използвате:

  • Почистващо средство с хиалуронова киселина

  • Серум с хиалуронова киселина

  • Хидратиращ крем с хиалуронова киселина

  • Слънцезащитен продукт с хиалуронова киселина

Начинът, по който най-оптимално да използвате хиалуронова киселина в рутинна грижа за кожата, е да започнете с почистване на лицето си с приятен и нежен почистващ продукт по ваш вкус. Това може да е почистващ гел или пяна, просто изберете текстурата, която ви допада най-много.

butterfly image

След това върху леко влажна кожа нанесете серума с хиалуронова киселина върху лицето си, последван от хидратиращ крем с хиалуронова киселина и [слънцезащита](https://www.mamcheta.bg/zashto-vajno-da-izpolzvame-slancezashtita-svoyata-koja) (през деня).


Когато серумът се нанася на леко влажна кожа и преди хидратиращият крем, вие ще успеете да извлечете всички ползи от тази страхотна съставка.

Благодарение на тази наистина проста рутина, вие ще можете видимо до оплътните кожата си и да я направите по-красива и добре хидратирана в продължение на целия ден. Можата ви ще сияе и ще възвърне младежкия си и свеж вид.

Въпреки това, в случай на терапия с кислород, времето за възстановяване на кожата е по-бързо. Всъщност можете да продължите да използвате обичайната си рутина и продукти за грижа за кожата веднага след процедурата.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!