Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (1).png
Козметика

Бръчки на челото | Превенция и корекции

Bulgarianbeauty
8 септември 2022г.

Фините линии и бръчки по челото са нормална и неизбежна част от процесите по стареене на кожата.

С напредването на възрастта губим колаген и това също може да допринесе за факта, че фините линии и бръчки по челото, а и не само, стават по-видими.

бръчки по челото


Макар че бръчките на челото не трябва да са нещо, от което да се срамувате, ако искате да намалите появата им, има много начини да го направите. Нужна е правилна превенция и правилното им третиране при първите признаци, че се появяват фини линии и бръчки по челото.

Не е нужно да ги неглижирате до степен, до която те се набиват на очи и единственото решение е поставяне на ботокс. Напротив, има неинвазивни, съвсем стандартни, но много ефективни начини да се застраховате, че челото ви още дълго ще изглежда гладко, за кожата ви ще е здрава и с младежки вид.

Бръчки по челото – превенция със слънцезащита


Когато излезете навън, ултравиолетовите (UV) лъчи от слънцето причиняват истински хаос върху повърхността на кожата ви. Тези вредни лъчи са основна причина за ускореното увреждането на колагена, което води до засилването на признаците на стареене.

Проучванията постоянно показват ползите от употребата на био слънцезащитни продукти за намаляване не само на риска от рак на кожата, но и за борба с признаците на стареене на кожата.

Слънцезащитният продукт трябва да се нанася всеки ден, независимо от сезона, и трябва да се подновява на всеки 2 часа през целия ден, докато сте навън.

бръчки по челото


Според Американската академия по дерматология (AAD), трябва да изберете широкоспектърен слънцезащитен крем с минимум SPF 30 или по-висок фактор, за да имате значителна защита срещу вредните слънчеви лъчи. Най-добре е да използвате слънцезащитен крем с цинков оксид 9% или повече.

По този начин ще защитите кожата си от вредните лъчи, но и ще запазите младежкия й вид за по-дълго, което означава, че скоро няма да видите бръчки по челото в огледалото.

Бръчки по челото – откажете тютюнопушенето


Никотинът е един от над 4000 химикала в цигарите и основна причина за намаляването на притока на кислород и хранителни вещества към клетките на кожата, което ускорява стареенето на кожата и причинява преждевременни бръчки по челото и всяка друга зона на лицето.

бръчки по челото

Според проучване от 2019 г., включващо пушачи и непушачи, пушенето също прави кожата по-малко еластична, особено в областта на челото.


Тази загуба на еластичност на кожата причинява увисване. Тютюнопушенето може да доведе до разпадане на колагена, което прави фините линии на челото и бръчките като цяло по-вероятно да се появят по-рано от очакваното.

Бръчки по челото – справяне със стреса

Хроничният стрес може да причини бръчки, тъй като основният хормон на стреса - кортизол – доказано намалява производството на колаген в организма.

Освен това, честити гневни или тревожни мимики на лицето, които се свързват със състояния на стрес, като набръчкване на веждите например, води до задълбочаване на проблема с бръчките и поява на нови.

Не съществува медицинска процедура за предотвратяване на стареенето на кожата, предизвикано от стрес, но достатъчно сън, здравословна диета и редовни упражнения могат да ви помогнат да се справите със стреса и да предотвратите по-нататъшното стареенето на кожата.

Бръчки по челото – редовно нанасяне на хидратиращи продукти


Стареещата кожа не е толкова добра в задържането на влага. В резултат на това кожата се дехидратира, което води до образуването на по-забележими фини линии и бръчки.

Можете да се борите с бръчките, причинени от дехидратацията на кожата, като редовно използвате хидратиращи продукти, особено продукти с активни съставки, които подхранват и омекотяват кожата.

бръчки по челото


Хидратиращите кремове и серуми, съдържащи съставката наречен хиалуронова киселина, обикновено действат като привличат и задържат молекули вода към кожата и да създадат ефект на плътност, а бръчките изглеждат видимо запълнени и не толкова силно изразени.

Бръчки по челото – подходящи процедури

Може да успеете да забавите появата на бръчки с процедури в козметичния салон като:


Лазерен ресърфинг, при който лазер премахва горния слой на кожата и загрява следващия кожен слой, за да стимулира производството на колаген.

Тази процедура е доказано ефективна при третиране на фини бръчки. Микродермабразиото е минимално инвазивна процедура, която намалява появата на бръчки чрез впръскване на абразивни кристали върху лицето и премахване на фин горен слой от кожата.

Микронидлинг, при който дерматолог използва тънки стерилни игли за перфорация на кожата и създаване на микроскопични отвори, което ефективно стимулира производството на колаген.

Проучване от 2018 г. установява, че четири процедури с микроигли, направени с интервал от един месец, подобряват фините линии и бръчки при хора на възраст от 35 до 75 години с признаци на стареене на лицето.

За да защитите здравето си и да получите желаните резултати, уверете се, че се подлагате на процедури под зоркия поглед и опитни ръце на сертифицирани дерматолози.

Вижте как терапия с червена светлина премахва бръчки.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!