повдигане овала на лицето
Козметика

Повдигане овала на лицето | Фейслифтинг без операция

Bulgarianbeauty
28 януари 2022г.

Вашето лице е вашата идентичност, затова искате то да бъде в най-добрата си форма и за тази цел често е пъти с възраста се предприема повдигане овала на лицето.

Много честата причина за отпускането на мускулите и кожата в областта на лицето е напредването на възрастта.

Но нека бъдем точни, понякога независимо от възрастта и дори и при млади хора се налага допълнително повдигане с помощта на различни процедури и техники.

Не чак толкова отдавна, едно повдигане овала на лицето бе възможно само с помощта на инвазивна хирургична процедура.

Но през последните години, козметологията и дерматологията отбелязаха наистина голям напредък и днес можем да се възползваме от редица неинвазивни и нехирургични методи за повдигане овала на лицето, които дават също толкова добри резултати, колкото и една традиционна фейслифтинг операция.

Нехирургичният лифтинг на лицето използва неинвазивни или минимално инвазивни техники за подобряване на външния вид на кожата на лицето ви. Процедури като дермални филъри и мастни инжекции добавят обем за по-гладък и по-младежки вид на кожата на лицето.

Нека в тази статия поговорим малко повече за различните неоперативни варианти за повдигане овала на лицето и какво по-точно представлява всеки един от тях.

Повдигане овала на лицето – какво представлява нехирургичният метод?

повдигане овала на лицето


Нехирургичният фейслифтинг е процедура за временно освежаване, стягане или изглаждане на кожата на лицето. Тези нехирургични методи за повдигане овала на лицето не изискват големи разрези, обща анестезия или престой в болница. Нехирургичният лифтинг на лицето обикновено използва комбинация от минимално инвазивни и нехирургични техники.

Умелите козметолози използват нехирургични процедури като дермални филъри, за да създадат подмладен вид. Това е една от най-разпространените процедури и е популярна сред хората, чиито лица започват да губят „обем“ с напредването на годините.

Лекарите заменят този загубен обем, който е най-вече видим в областта на бузите, слепоочията, устните, около устата и под очите, с филъри, за да помогнат за възстановяването на младежкия вид.


Алтернативно, някои видове филъри могат да повдигнат кожата, без да добавят допълнителен обем. Това е подходящо за тези, които искат само лифтинг на лицето без никакъв обем.

Повдигане овала на лицето – Дермални филъри

повдигане овала на лицето


Дермалните филъри са отличен пример за нехирургично повдигане овала на лицето. Те са гладък гел за инжектиране и могат да възстановят загубения обем по бузите, слепоочията, устните и под очите веднага след поставянето им.

Това, което дермалните филъри правят, е да създават младежка жизненост, като запълват хлътналите зони и елиминират тъмните сенки.

Те могат също така да създадат гладък вид без бръчки, когато се поставят по протежение на назолабиалните гънки (известни като „линии на усмивка“ или „бръчки на смеха“) или марионетни линии (често срещани бръчки, които се появяват около устата и брадичката с възрастта).

Дермалните филъри съдържат богата хиалуронова киселина наред с други съставки. Те хидратират кожата, като задържат влагата и действат като възглавница и лубрикант, за да намалят увреждането ѝ. Пълните изглаждащите свойства на филърите могат да продължат от шест месеца до повече от година.

Повдигане овала на лицето – Мезоконци

повдигане овала на лицето


Друга нехирургична процедура за лифтинг на лицето е лифтингът с мезоконци. Тук лекарят вкарва много фини, резорбируеми нишки в проблемните зони на лицето, за да му придаде естествен вид. При повдигане с мезоконци, лекарят не премахва отпуснатата кожа, за разлика от хирургическата процедура.

Резултатът е фин, макар и доста осезаем. Изглежда сякаш кожата е леко изтеглена назад, което има ефекта на „повдигане“ и стягане на лицето, правейки го да изглежда по-младо.


Освен че повдигат кожата, мезоконците задействат естествения процес на оздравяване на организма и предизвикват приток на колаген към третираните зони. Това е важно, защото колагенът играе ключова роля и поддържа растежните фактори, които значително влияят върху състоянието на вашата кожа.

Повдигане овала на лицето – Ботокс


Ботоксът е още един важен компонент на нехирургичния лифтинг на лицето и е несравним, когато става дума за изглаждане на бръчки, гънки на челото, мимически бръчки и „пачи крак“.

Процедурата временно отпуска целевите мускули, като така изглажда линиите на лицето, които обикновено са резултат от повтарящи се изражения като усмивка или намръчване.

Ботоксът не премахва бръчките веднага, но можете да видите резултатите след 1-2 седмици. Резултатите могат да се задържат до три месеца.

Повдигане овала на лицето – преимущества на нехирургичните методи

повдигане овала на лицето


Отличителна черта на нехирургичните процедури за повдигане овала на лицето е, че не изискват големи разрези, обща анестезия или хоспитализация, за разлика от един хирургичен лифтинг на лицето.

Те са бързи процедури, а пациентите могат да се завърнат към ежедневните си дейности веднага след самата процедура.

В сравнение с това, редовният лифтинг на лицето или ритидектомията е хирургична процедура. С други думи, пациентът „ляга под ножа“. Хирургичните резултати са по-впечатляващи, но тъй като са инвазивни, крият определени рискове за здравето и по-висок процент на усложнения.

Нехирургичният лифтинг на лицето е неинвазивно или минимално инвазивно лечение за подобряване на вида на кожата на лицето ви. Процедурите придават обем на лицето и намаляват вида на бръчките и отпуснатата кожа.

Тези процедури предоставят временни резултати, така че говорете с вашия дерматолог или лекар за броя и честотата на процедурите, необходими за постигане на вашите цели.

Проучете възможностите за използване на био продукти за лице, за да завършите ежедневната си рутина по най-добрия начин.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!