клетъчна терапия
Козметика

Клетъчна терапия – Иновационен метод за подмладяване

Bulgarianbeauty
21 януари 2023г.

Може би сте чували за клетъчна терапия, но вероятността да я свързвате само със сложни медицински процедури при сериозни заболявания е голяма.

Истината е, че козметичната дерматология борави с много от инструментите на здравната медицина, за да постига невероятни резултати при хора с какви ли не оплаквания. И въпросната клетъчна терапия е само един от примерите.

Да, клетъчна терапия се прилага и за козметични цели и разкрасяване. В днешната статия ще поговорим малко повече за клетъчна терапия в контекста на разкрасителните и подмладяващи процедури.

Традиционно дермалните филъри се използват за увеличаване на обема в областта на лицето и създаване на по-младежки вид чрез повдигане на бузите и подобряване на притока на кръв. Клетъчната терапия за подмладяване на кожата на лицето е един от най-добрите методи, които бихте могли да обмислите за здравето и красотата на вашата кожа.

Лифтингът на лицето с клетки използва лечебната сила на стволовите клетки, събрани от мазнините в цялото тяло и ги използва като по-естествена алтернатива на дермалните филъри.

Много учени и лекари вярват, че възрастните стволови клетки и мазнини подобряват заздравяването на тъканите, водят до растеж на нови кръвоносни съдове и в крайна сметка произвеждат по-младежки блясък на кожата.

Поради тези причини лекарите предлагат клетъчна терапия за изглаждане на бръчките и подобряване на цялостната структура и тонус на кожата на лицето.

Клетъчна терапия – какво представлява?

За да разберем защо клетъчна терапия се използват като алтернатива за подмладяване на лицето, важно е първо да разберем какво представляват стволовите клетки и каква е тяхната функция.

От трилионите клетки, които изграждат човешкото тяло, стволовите клетки са най-интригуващата категория.

Те са сред малкото клетки в тялото, които могат да се трансформират между клетъчни типове и имат потенциала да се превърнат в необходим клетъчен тип и да заменят износените и повредени клетки, които срещат.

Голям брой стволови клетки съществуват в мастната тъкан. Когато стволовите клетки се трансплантират с мазнини в различните части на тялото, по-голямата част от тях растат и съществуват в тези нови области, помагайки за образуването на нова тъкан на трансплантираното място.

Използвайки регенеративните свойства на стволовите клетки заедно с трансплантираната мазнина, настъпва значително подобрение на тези тъкани.

Терапията за подмладяване на лицето със стволови клетки или клетъчна терапия е нехирургична процедура за подмладяване на лицето. Тя използва науката за стволовите клетки, за да накара тялото да създаде повече колаген и да изпълни тъканите със здравословен кръвен поток, което води до блестящ, младежки вид.

Клетъчна терапия – какво е лифтинг със стволови клетки?

клетъчна терапия

Лифтингът на лицето със стволови клетки е проста техника, която взема клетки от вашите мастни тъкани, кръв, костен мозък и ги използва за възстановяване на еластичността, гладкостта и мекотата на кожата.

Това придава на лицето по-младежки и жизнен вид. Това лечение намалява необходимостта от операция или инжектиране на временни филъри и хиалуронова киселина.

Това е истинска и цялостна процедура за подмладяване на лицето, която не включва хирургическа интервенция, избягвайки всякакви открити разрези и подпомагайки процеса на „повдигане“ на самата кожа.

Терапията спомага за подобряване на контура и формата на лицето, подобрява тона на кожата и го прави по-равномерен, премахва неравностите, причинени от нормалното стареене, както и подобрява белезите, причинени от излагане на слънце и околната среда.

Клетъчна терапия – коя може да се възползва от нея?

клетъчна терапия

Клетъчната терапия за подмладяване на кожата на лицето е идеална за хора с ранни или леки признаци на стареене на кожата лицето и тези, които искат да подмладят кожата си, без да лягат под ножа.

Лечението е идеално за тези, които искат бръчките им да са по-плитки, скулите им да са по-очертани или ако просто искате да се отървете от други ранни или умерени признаци на стареене.

Клетъчна терапия – какви са очакваните резултати?

клетъчна терапия

Стволовите клетки могат да осигурят много ползи за пациентите. Те могат да увеличат обема и структурата на лицето и да постигнат по-младежки вид, както и да помогнат за възстановяване и подмладяване на кожата до 18 месеца. Това е възможно, защото стволовите клетки имат удивителната способност да разпознават и възстановяват увредената тъкан.

Хората, които се подлагат на терапии със стволови клетки за лифтинг на лицето, твърдят, че кожата им е по-плътна и по-сияйна и че ползите продължават до девет месеца.

Това лечение може да помогне за възстановяването на появилите се бръчки, да помогне за запълване на хлътнали бузи и също така да премахне торбичките под очите.

Продължителността на резултатите от процедурата зависи от индивидуалния процес на стареене, през който човек преминава. Други фактори, които влияят върху успеха на процедурата по клетъчна терапия, включват хранителни навици, излагане на слънчева светлина, тютюнопушене и правилна грижа за кожата.

Клетъчна терапия – техника

Процедурата за подмладяване на лицето с клетъчна терапия е много проста и може да се извърши под местна упойка. Става бързо, предимно без болка или дискомфорт и не изисква посещения в болница.

По време на процеса се използва липосукция върху коремна мазнина или други области с мазнина за внимателно отстраняване на стволовите клетки. Стволовите клетки също се събират от вашата кръв и костен мозък. След това стволовите клетки се изолират и след това се инжектират в лицето. Силата на стволовите клетки подобрява кожата, стяга я и кара бръчките да изчезнат.

Процедурата включва не само инжектиране на стволови клетки в определени зони на лицето, брадичката или устните, но също така позволява на специалиста да извая или премахне мазнините от определени зони, за да се получи контур на лицето, специално проектиран да отговаря на нуждите на всеки пациент. Терапиите със стволови клетки са ефективен и естествен подход за борба с ефектите от стареенето.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!