мезоконци
Грижа

Мезоконци – Ефективен метод за подмладяване

Bulgarianbeauty
28 ноември 2022г.

Процедурите с мезоконци е иновативен метод за повдигане и контуриране на лицето и тялото.

Мезоконците се използват за стягане на контура и подсилване кожата, като по този начин създават желания младежки вид. Мезоконците скулптурират кожата и я поддържат тонизирана и стегната.

Мезоконци - Какво представлява процедурата?

По време на процедурата, под кожата се поставят стерилни мезоконци, които се разтварят напълно след 3 до 6 месеца.

Когато се разтворят, новоизграденият колаген и еластин около конците поемат своята роля в поддържането на кожата. Мезоконците са много тънки, с висока устойчивост и не предизвикват алергични реакции.

Тази техника е идеална за пациенти, които искат да подобрят вида и състоянието на кожата си – да я направят по-стегната и с по-равномерен тон.

Третирането с мезоконци може значително да подмлади кожата, тъй като задейства производството на нов колаген и подобрява микроциркулацията в зоните, където се поставят.

Процедурата всъщност ревитализира кожата, прави я по-сияйна, млада и гладка. Този метод е нехирургичен, поради което обикновено има малко или никакво време на престой в болница.

Мезоконци – за какво се използват?

Мезоконците са напълно биосъвместими и се резорбират напълно в рамките на 3 до 6 месеца. Повдигането на кожата с конци може да се комбинира с други естетични процедури като мезотерапия, пилинг, поставяне на ботокс или дермални филъри.


мезоконци

Процедурата с този вид конци може да се справи с:

 • Дълбоки назолабиални гънки
 • Отпуснат овал на лицето
 • Фини линии и бръчки около устните
 • Отпусната кожа на брадичката
 • Гравитационна птоза на субменталната област и бузите
 • Отпусната кожа на шията
 • Отпусната кожа под очите
 • Отпусната кожа по външните краища на веждите
 • Целулит (в допълнение към други типове процедури)
 • Отпусната кожа в областта на корема
 • Отпусната кожа на ръце и крака - долна част на бедрата и коленете
 • Отпусната кожа на задните части
 • Отпусната кожа на гърдите
Резултатите могат да се задържат до една година. Когато конците се поставят върху горните слоеве на кожата, те задействат естественото производство на колаген и стимулират кожните клетки. Нишките леко нарушават целостта на кожата и предизвикват заздравяването на тъканта.

Третирането с мезоконци стана наистина популярна техника поради своята новаторска концепция и задоволителни резултати. Това е ефективен метод против стареене и осигурява лек лифтинг и укрепване на кожата.

Процедурата е нехирургична и нивото на дискомфорт варира от пациент на пациент, а целият процес се базира на собствената саморегенерация на тялото.

В продължение на 6 месеца или периода, в който нишките се абсорбират, колагеновата мрежа се заздравява в подкожието и стимулира ефекта на саморегенерация.

Мезоконци – в какво се крие тайната зад тази техника?

Този вид техника подсилва кожата с помощта на резорбиращи се полиоксиданти нишки, които могат да се поставят в различни слоеве на кожата. Те се интегрират в дермалната матрица и не причиняват дискомфорт.

Те се фиксират върху игла, която всъщност ги поставя в кожата. Направени са от полидиоксанон - материал, който се използва в хирургията за зашиване.

Той е 100% разтворим и стерилен, така че мезоконците не причиняват инфекции. Въпреки това е възможно тъканта да реагира на конците и да се стигне до стерилно възпаление. Въпреки това тези конци са безопасен метод за естетично лечение, именно защото са антибактериални и антиалергични.


мезоконци

Тъй като процедурите с тези конци предизвикват неоколагенеза - производството на нов колаген - най-добър ефект се наблюдава след няколко месеца. Изграждането на нов колаген отнема време, но си струва да изчакате. Крайният резултат е по-младо лице и по-гладка кожа.

Мезоконци – кой може да се възползва?

Първо, няма възрастови ограничения, когато става въпрос за този тип процедура. Добри кандидати са както мъже, така и жени от 30 до 60 години, които се притесняват от отпусната кожа в средната част на лицето, веждите, челото, челюстта или се притесняват от загуба на обем в лицето си.


мезоконци

Този вид процедура може да се използва и като превантивна мярка за по-млади пациенти, които просто искат да отложат признаците на стареене максимално много във времето.

Процедурите с мезоконци трябва да се избягват от пациенти, които имат следните състояния:

 • Автоимунни заболявания
 • Възпаления по кожата
 • Алергии
 • Нарушение на коагулацията
 • Инфекциозни заболявания
 • Онкологични заболявания

Освен това дамите, които са бременни или кърмят, трябва да избягват тези процедури.

Мезоконци – преимущества

Това е бързо и ефективно естетично лечение, което дава видими резултати от 2 до 3 месеца след процедурата.

Това е напълно иновативен метод за подмладяване на кожата и подкожните тъкани, лифтинг и стягане, който може да се прилага върху всички части на лицето и шията и различни други части на тялото.


Този вид процедура задейства производството на нов колаген и еластин, както и хиалуронова киселина. Всички тези протеини са важни за поддържането на кожата млада и стегната.


Стяга кожата, увеличава обема и повдига кожата на шията и лицето. Подобрява качеството на кожата и осигурява ефект на запълване. Това е процедура, която може да се извърши в естетична клиника, обикновено изисква минимално време за възстановяване, така че пациентите да могат бързо да продължат с нормалното си ежедневие.

Няма разрези, белези и поносим дискомфорт при поставяне на иглата. Това е безопасно лечение с минимални странични ефекти. Може да се комбинира ефективно с други естетични лечения и процедури. Осигурява почти незабавен ефект, който може да продължи до една година.

Мезоконци – какво е важно да правите и да не правите след процедурата

Пациентът се съветва да спи по гръб първата седмица след процедурата, за да му е по-удобно, тъй като спането настрани може да причини лека болка и дискомфорт.


мезоконци


Гримът трябва да се нанася внимателно 24 часа след процедурата. Солариумите и сауните трябва да се избягват 3 седмици след лечението.

Пациентите трябва да избягват масажи и други процедури, интензивни упражнения, ходене на зъболекар, прекомерни движения на лицето, прекомерно прозяване и дъвчене в продължение на 3 седмици след лечението.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!