пилинг за тяло
Грижа

Пилинг за тяло – Ефективни методи за ексфолиране

Bulgarianbeauty
27 януари 2023г.

Здравата и гладка кожа е желана по всяко време на годината и можете да я постигнете от комфорта на собствения си дом с помощта на пилинг за тяло.

Съществуват множество методи и съответните продукти за екфолиране на кожата или пилинг за тяло. Има много начини за премахване на мъртвите кожни клетки от горния слой на кожата, точно така, но не всеки пилинг за тяло е еднакъв.

Важно е да ексфолирате тялото си, за да премахнете мъртвите кожни клетки от повърхността и да направите място за здрави клетки, обясняват експертите в областта. С правилния тип пилинг за тяло и техника ще разкриете веднага по-мека и гладка кожа, която освен това изглежда по-сияйна и с по-равномерен тен.

Защо да използваме пилинг за тяло?

Вашето тяло естествено отделя мъртви кожни клетки на всеки 30 дни, но този цикъл се забавя с напредване на възрастта. За да сте в крак, добавянето на определен ден от седмицата (или два) за пилинг за тяло към вашата рутинна грижа може да ви помогне да гарантирате, че кожата под шията остава достатъчно гладка и еластична.

Най-общо казано, има три варианта на пилинг за тяло – гранулиран, химически и с устройство/механичен. Всеки един от тези варианти носи след себе си и редица техники и различни продукти.

В тази статия от Bulgarian Beauty сме събрали най-добрите опции за пилинг за тяло, за да ви помогнем да изберете най-добрият вариант за вашия тип кожа и нужди.

Пилинг за тяло – скраб за тяло или сапун с частици


пилинг за тяло


Ако искате да добавите многофункционалност към вашата рутинна грижа за кожата, скрабът за тяло е това, от което се нуждаете. Ексфолиантите помагат за подобряване на текстурата на кожата ви, като премахват мъртвите клетки и намаляват врастналите косми. Като цяло те са безопасни за всички типове кожа.

Препоръчва се използването на мек скраб на маслена основа, направен със захар, овесени ядки или кафе до три пъти седмично. По този начин, когато изплакнете ексфолианта, маслото остава по кожата, за да действа и да предоставя естествено овлажняване.


Можете също така да направите домашен пилинг, като смесите малко захар с кокосово масло и капка масло от мента или лавандула за допълнителни ползи от ароматерапията.

Използването на добър стар сапун или гел за тяло с нежни гранули може леко да излъска кожата ви, така че защо да не почистите и ексфолирате едновременно. Н пазара се предлагат множество сапуни и душ гелови с фини частици, с които можете да се погрижите не само за чистотата на кожата, но и нейната гладкост и здраве.

Пилинг за тяло – химически пилинг с киселиниАко имате кожа, която е склонна към обриви или повяхване, използването на гел за тяло с алфа или бета хидрокси киселини (например гликолова или салицилова киселина) е чудесен начин за ексфолиране и пилинг.

Ако използвате устройство или гранулиран ексфолиант и търкате кожата с пъпки или дерматит, това ще създаде триене, причиняващо дразнене и потенциално разпространи пъпките.

За разлика от скрабовете с частици и ексфолиращите устройства, продуктите за измиване на тялото с киселина имат съставки, които ще проникнат в порите ви и ще насърчат клетъчния обмен.

Пилинг за тяло – четкане на сухо


пилинг за тяло


Сухото четкане е тройна заплаха за посивялата и повехнала кожа. То не само помага за премахване на мъртвите кожни клетки, но също така помага за намаляване на появата на целулит и детоксикира тялото ви чрез подпомагане на лимфния дренаж.

Преди да влезете под душа, вземете суха четка, направена от 100% естествен косъм от глиган и я използвайте с интензивни кръгови движения по кожата, започвайки от краката.

Проправете си път нагоре по тялото в кръгова схема, позволявайки си да станете малко по-агресивни около бедрата и средната част на тялото, тъй като кожата там е по-здрава. Ако имате дебели разширени вени на краката си, пропуснете сухото четкане на засегнатите зони.

Пилинг за тяло – гъба луфаЛуфата (в тандем с вашия гел за тяло или сапун) е любима на мнозина благодарение на факта, че повдига мъртвите кожни клетки. Въпреки това, това не е най-добрият инструмент за поддръжка, който можете да използвате.

Ако все пак решите да използвате гъба луфа под душа, препоръчва се да я заменяте с нова всеки месец, защото в нея лесно се натрупват бактерии, които не искате да попаднат върху вашето тяло. Ако обичате своята луфа, не забравяйте да я измиете добре след всяка употреба.

Под измиване имаме предвид поставянето й в съдомиялната машина самостоятелно или накисването й в антибактериален сапун за 30 минути. За съжаление, не можете просто да разчитате, че ще е достатъчно чиста, ако просто я изплакнете и закачите в банята да съхне.

Пилинг за тяло – хавлиена кърпа


Обикновената хавлиена кърпа е страхотен ексфолиращ аксесоар за чувствителна кожа. Точно както при сухото четкане, започнете от краката си и правете кръгови движения нагоре.

След като протегнете ръцете си, започнете да търкате към сърцето си. Просто се уверете, че перете кърпата си след всяка употреба. Препоръчва се да използвате кърпа от микрофибър или бамбукови влакна.

Такива могат да бъдат използвани и за нежно ексфолиране на лицето. Просто помнете, че никога не бива да използвате една и съща кърпа за лицето и за тялото.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!