Изсветляване на вежди
Козметика

Изсветляване на вежди | Бързи и лесни стъпки

Bulgarianbeauty
20 януари 2023г.

Независимо дали се чувствате вдъхновени от звезди като Ким Кардашиян или просто се опитвате да озарите веждите си с един или два нюанса, процесът по изсветляване на вежди е станал много по-модерен, отколкото можете да си представите.

Точно така, всичко започна с няколко звезди, които прибегнаха до изсветляване на вежди, за да разнообразят визията си, а сега всички искат да изглеждат така.

Има добри новини за нас, които не сме от семейство Кардашиян, когато става въпрос за изсветляване на вежди! Според професионалистите е доста лесно процесът по изсветляване на вежди да се случи в домашни условия и без особено затруднения.

Постигнатият ефект е същият като при известните личности, само че можете да спестите значителна сума пари.

Просто е необходимо да разполагате с правилните продукти и да познавате правилната техника по изсветляване на вежди, така че да не се окажете без вежди в някакъв етап от процеса. Ето как можете сами да изсветлите веждите си в домашни условия.

Изсветляване на вежди – какво е необходимо

Необходимите продукти и инструменти за изсветляване на вежди включват:

  • Перхидрол
  • Стара (но чиста) четка за грим за смесване на избелващите компоненти
  • Чиста четка за спирала
  • Памучни тампони
  • Клечки за уши
  • Вода

Първо тествайте!

Изсветляване на вежди

Преди официално да преминете към перхидрола, специалистите препоръчват първо да експериментирате, за да сте сигурни, че харесвате този нестандартен вид на себе си.

Ще ви трябват коректор (или хайлайтър), пудра и молив за вежди с по-светъл нюанс, отколкото обикновено използвате. Използвайте коректор върху веждите, за да покриете естествения им цвят максимално и да можете да визуализирате как бихте изглеждали с малки или никакви вежди.

Разберете какви са целите ви за външния ви вид и дали харесвате светлите вежди на себе си. Можете също да използвате оцветен гел за вежди с плътно до непрозрачно покритие, за да изпробвате вида.

Ако сте готови да продължите напред, ще искате да направите тест на продуктите (особено ако имате алергии или чувствителна кожа). Дори ако никога преди не сте имали нежелана реакция към продукт, по-добре е да бъдете внимателни.

Изсветляване на вежди – почистете лицето

изсветляване на вежди

След като си дадете зелена светлина, време е да преминете към самия процес по изсветляване на вежди. Първо и най-важно – необходимо ви е чисто, измито лице, без продукти за грижа за кожата, без хидратиращи продукти, без грим.

Имайте предвид, че ако току-що сте боядисали веждите си, не бива да се опитвате да ги изсветлите с перхидрол. Така че изчакайте, докато пигмента изчезне с времето, преди да опитате да изсветлите сами.

Изсветляване на вежди – смесете продуктите

Изсветляване на вежди

Имайте предвид, че домашните избелващи средства за коса се предлагат с два компонента - активатор и избелваща паста. Смесете ги със стара (но чиста!) четка за грим, която вече не е част от ежедневието ви и няма да ви липсва, защото не можете да я използвате след това.

butterfly image

Имайте предвид също, че е най-добре да закупите продукт, който е специално разработен за веждите, а не стандартна боя за коса или перхидрол за коса.

След това използвайте четката си, за да нанесете и издърпате разтвора равномерно през веждите си. След като покриете космите, използвайте клечки за учи, за да почистите излишния разтвор около краищата на веждите.

Изсветляване на вежди – премахнете продукта

Тук е по-добре да работите бавно. Ако изчакате твърде малко време, това може да създаде оранжев оттенък на веждите ви. Вие искате да си проправите път до желания нюанс, вместо да вървите с пълна скорост, така че изчакайте достатъчно преди да премахнете изсветляващия продукт. Особено ако веждите ви натурално са с по-тъмен и наситен цвят.

Първо оставете разтвора да действа три минути и използвайте памучен тампон и чешмяна вода, за да отстраните разтвора от веждите си. Ако все още не сте доволни от нюанса след това, нанесете отново на интервали от една минута, за да станат веждите ви по-светли. Запомнете – нужно е да имате търпение и да не бързате.

Поддръжка след изсветляване на вежди

Изсветляване на вежди

Изсветляването на веждите ви може да бъде истински параграф 22. Поддръжката след изсветляване може да бъде много сложна, както твърдят специалистите.

Когато изсветлявате веждите си, след това те започват да окапват по нормален начин – веждите ви винаги растат, почиват си и окапват.

Така че винаги искате да се уверите, че веждите ви са се върнали отново към натуралния си вид, преди да направите повторно изсветляване на веждите.

Ето тук става сложно.

Ако изсветлявате веждите си от черно до средно кафяво например и естественият ви цвят започне да расте отново, преди средно кафявите косми да паднат, може да се сблъскате с проблема вежди на петна. Ако решите да изсветлите веждите си отново, свежите, черни косми ще станат средно кафяви, а средно кафявите косми… най-вероятно ще ги видите в нюанс на оранжево. Обзалагаме се, че това не е вид, който целите или желаете.

Вместо да причинявате това на веждите си, препоръчва се между корекциите да използвате оцветен гел за вежди, за да можете да изчакате достатъчно, докато веждите ви се върнат в естественото си състояние, преди да ги изсветлите отново и да повторите стъпките по-горе отначало.

Ако се придържате към стъпките по-горе и си дадете достатъчно време да овладеете правилната и работеща за вас техника, скоро ще можете да се наслаждавате на вежди в перфектния нюанс.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!