методи за повдигане на горен клепач
Грижа

Методи за повдигане на горния клепач | Резултати за минути

Bulgarianbeauty
25 януари 2023г.

Преди години, хората с паднали клепачи, имаха малък избор от методи за повдигане на горния клепач освен оперативния. Но технологията измина дълъг път през последните няколко години.

Сега клепналите клепачи могат да бъдат коригирани чрез няколко неинвазивни опции, а пациентите могат да изберат най-подходящия за тях.

Най-популярните от тях включват поставяне наботокс, повдигане на вежди с конец и плазмено лечение с фибробласти и още други варианти, които ще обсъдим в днешната статия от Bulgarian Beauty.

Падналите клепачи са проблем, който най-често засяга по-възрастните хора, но дори някои по-млади хора започват да търсят варианти на лечение и неинвазивни методи за повдигане на горен клепач.

Такива методи могат временно или постоянно да помогнат за решаване на проблема.

Ето кои са и най-разпространените и търсени нехирургични методи за повдигане на горен клепач.

С какво ще ни помогнат различните методи за повдигане на горен клепач

Вдигането на горния клепач може да има няколко ползи за външния вид и функционалността на очите. Ето някои от тях:

Увеличаване на отвора на очите: Ако горният ви клепач е нисък или спущен, може да създаде впечатление за по-малки или закрити очи. С упражнения за вдигане на горния клепач можете да засилите мускулите около очите и да увеличите отвора на очите, което може да придаде по-широк и по-бодър изглед на окото.

методи за повдигане на горен клепач

Подобряване на видимостта: Когато горният клепач е спущен, може да се появи притискане върху горната част на зрителното поле. Като вдигнете горния клепач, ще се отвори повече пространство и ще подобрите видимостта си.

Отпускане на напрежението и умората на очите: Ако горният клепач е натиснат към долната част на окото, може да усетите умора или напрежение в очите. Редовното изпълнение на упражнения за вдигане на горния клепач може да помогне за разтоварване на тази напрежение и умора.

Подобряване на симетрията на очите: Ако имате неравенство в положението на горните клепачи, вдигането на по-ниския клепач може да помогне да се постигне по-голяма симетрия между очите.

Методи за повдигане на горен клепач – ботокс

методи за повдигане на горен клепач


Инжектирането на ботокс е лесна, сравнително нискорискова процедура с минимално време за възстановяване. Инжектирането на ботокс е един от най-разпространените методи за повдигане на горен клепач. В салоните за красота и кабинетите на дерматолозите, тази процедура най-често е позната като лифтинг на веждите с ботокс.

Тази процедура дава най-добри резултати при леки случаи на увиснали клепачи или при по-млади пациенти. Ботоксът за увиснали клепачи действа, като отпуска мускулите около очите и между веждите, а след това повдига веждите до по-висока позиция. По този начин отпусната кожа на клепачите визуално се повдига и опъва.

Когато ботоксът е стратегически поставен, той може да повдигне и отвори очите значително, което води до по-ярък и младежки вид на очите.

Методи за повдигане на горен клепач – поставяне на филър в челото и веждите

Методи за повдигане на горен клепач


Друг популярен вариант за методи за повдигане на горен клепач е чрез поставянето на козметичен филър в областта на челото и зоната на веждите. Истината е, че проблемът с увисването на клепачите не винаги се дължи на проблем с кожата на самите клепачи.

При много хора този проблем се появява именно заради загуба на структурата на тъканите и еластичността на кожата в областта около очите, включително челото и зоната на веждите. Когато кожата в тези зони започне да губи плътността си и да увисва, това често води до увисване и на самите горни клепачи.

Поставянето на дерма филъри в областта на веждите и челото не само ще повдигне кожата в тези зони, но допълнително може да повдигне и опъне и кожата на клепачите, създавайки по-озарен и младежки вид на очите.

Методи за повдигане на горен клепач – лазерен рисърфисинг

Някои методи за повдигане на горен клепач всъщност представляват процедури, които са създадени, за да решават други проблеми с кожата, но имат ефект и в насока опъване и подмладяване на увисналата кожа. Един такъв пример е лазерният рисърфисинг или лазерно възстановяване на кожата.

Лазерното възстановяване на повърхността на кожата може да осигури значителни резултати, тъй като работи за стягане на кожата, като същевременно насърчава производството на колаген. Това помага на зоната да заздравее с по-гладък и равномерен вид, като същевременно премахва отпуснатата кожа около очите като разновидност на нехирургичен лифтинг на очите .

Процедурата действа чрез нагряване на слоевете на кожата на клепачите, за да подобри производството на колаген, който губим с възрастта. Тя обикновено се извършва с фракционен Co2 лазер. Процедурата е амбулаторна и изисква малко или никакво време за възстановяване.

Методи за повдигане на горен клепач – повдигане на веждите с мезоконци


Повдигането на вежди с мезоконци е минимално инвазивна процедура. Разтворимите конци се поставят стратегически в подходящия слой кожа с игла (не е необходим разрез) и така кожата на веждите се повдига нагоре.

След това излишните нишки се отрязват. Това създава мигновено повдигане на зоната на веждите и създава опора за горния клепач.

Освен това помага на третираната зона да произвежда нов колаген с течение на времето. Това е доста бърза процедура, извършвана под местна анестезия - може да се направи дори в обедната ви почивка.

Имайте предвид, че процедурата обикновено води до лек дискомфорт, болезненост или подуване за няколко дни след лечението.

Методи за повдигане на горен клепач – плазмена фибробластна процедура за стягане на кожата


Плазмените фибробластни процедури за стягане на кожата действат чрез създаване на стотици малки дупчици или контролирани микронаранявания върху горния клепач с високочестотен електрически ток. Мигновено малките дупчици се свиват, което води до прибиране на кожата и стягащ и лифтинг ефект.

Това може да звучи малко плашещо и дори болезнено, но се счита за процедура с нисък риск. Тъй като областта на клепачите е тънка и деликатна, може да се появи малко подуване и лек дискомфорт, които не бива да ви плашат. Те ще отшумят много бързо след края на процедурата.

Обикновено са необходими две до три седмици, за да заздравеят малките дупчици и ще видите крайния резултат в рамките на шест до осем седмици, в зависимост от времето за зарастване на кожата ви. Резултатите могат да се задържат до три години.

Процедурата, която в крайна сметка ще изберете, ако изобщо изберете да се подложите на такава, е лично решение, базирано на фактори, включително желаните резултати, време за възстановяване и бюджет. Добра идея е да се посъветвате със сертифициран дерматолог относно вашите варианти за постигане на целите ви.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!