корекция на нос с филъри
Лайфстайл

Неоперативно корекция на нос с филъри – Очаквания и реалност

Bulgarianbeauty
24 януари 2023г

Може би сте чували за нехирургична ринопластика, наричана още „течна операция на носа“, „15-минутна операция на носа“ или корекция на нос с филъри.

Нехирургичната корекция на нос с филъри всъщност е процедура с дермален филър, която променя формата на носа до 6 месеца.

Тази процедура е идеална за хора, които искат да изгладят неравностите по контура на носа или да го направят по-малко ъгловат и по-добре оформен, но които не са готови за постоянно решение или се притесняват от рисковете и времето за възстановяване, свързани с традиционната ринопластика.

Една корекция на нос с филъри отнема значително по-малко време, значително по-малко рискове и възстановяването след нея е значително по-бързо.

Да минеш под иглата със сигурност е по-малко сложно, отколкото да легнеш под ножа за операция на носа, но промяната на формата на носа никога не е безрискова. Тази статия ще ви предостави по-подробна информация за това какво представлява една корекция на нос с филъри и какво може да очаквате като резултат от тази процедура.

Корекция на нос с филъри – какво представлява?

корекция на нос с филъри

Нехирургичната ринопластика използва съставки за дермален филър, за да промени формата на носа ви временно.

Нехирургичната ринопластика или корекция на нос с филъри е козметична процедура, която временно променя формата на носа с помощта на дермални филъри. Това лечение понякога се нарича течна операция на носа или нехирургична операция на носа.

Гелоподобна инжекционна съставка (обикновено хиалуронова киселина) се вкарва под кожата в зоните, където искате да създадете по-гладки линии или обем. Понякога се използва и ботокс за целите на скулптуриране и оформяне на носа.

Филърната съставка остава там, където е инжектирана в по-дълбоките слоеве на кожата ви и запазва формата си. Това може да промени вида на носа ви за период от 4 месеца до 3 години, в зависимост от кожата ви, желаните резултати и използваната съставка.

Корекция на нос с филъри – дaва ли същите резултати като оперативна ринопластика?

корекция на нос с филъри

В сравнение с традиционната ринопластика, нехирургичната корекция на нос с филъри има ограничения. Например, с нехирургична ринопластика носът ви не може да бъде намален и резултатите продължават само до шест месеца.

Но дермалните пълнители могат временно да изгладят неравностите и да променят определени характеристики на формата на носа. Нехирургичната корекция на нос с филъри може да е подходяща за вас, ако искате да:

  • Придадете обем на носа си
  • Подобрите върха на носа си
  • Изгладите неравности
  • Скриете неравност по протежението на носа
  • Изправите леко крив нос.

Нехирургичните корекции на носа са отличен начин да направите малки промени в носа си или да разберете как могат да изглеждат определени модификации на носа ви преди да се решите на традиционна ринопластика. Въпреки това, ако търсите драматични, дълготрайни промени, по-подходящ избор за вас би била традиционната ринопластика.

Корекция на нос с филъри – какво да очаквате от процедурата

корекция на нос с филъри

Процедурата за нехирургична корекция на носа е доста проста, особено в сравнение с хирургическата ринопластика.

След консултация, при която обсъждате желаните резултати, вашият лекар ще ви накара да легнете с лице нагоре. Може да ви бъде поставена локална упойка, поставена на носа и околните зони, така че да не почувствате болка от вкарването на иглата и поставянето на филъра.

След като упойката подейства, вашият лекар ще инжектира филъра в областта около носа ви и може би в самия мост на носа. Може да почувствате леко щипане или натиск, докато това се прави. Целият процес може да отнеме от 15 минути или по-малко, но не повече от 45 минути.

Корекция на нос с филъри – какво да очаквате след процедурата

След течна ринопластика може да усетите болка, подуване и зачервяване на мястото, където е поставена инжекцията. В рамките на час-два инжекцията трябва да започне да се утаява. Зачервяването трябва да започне да намалява и ще можете да видите по-добре желаните резултати.

Носете пакет с лед, който да използвате след процедурата, за да предотвратите подуването на носа и риска от възпаление и зачервяване.

Резултатите трябва да бъдат напълно видими след седмица или две. Зачервяването или натъртването трябва напълно да изчезнат дотогава. Този вид корекция на носа не се нуждае от възстановителен период, което означава, че може да се върнете на работа или към нормалното си ежедневие веднага след процедурата.

Повечето съставки на филъра ще се разтворят в слоя на кожата ви в рамките на 6 месеца. Някои съставки на филъра ще издържат до 3 години. Без значение съставките, този вид корекция на носа не предлага постоянни резултати, те винаги са само временни.

Корекция на нос с филъри – подготовка

Различните съставки на филъра предполагат различни насоки за това как да се подготвите за вашата процедура. Вашият лекар или козметичен дерматолог трябва да ви даде подробни инструкции какво да правите преди нехирургична ринопластика.

Предложенията по-долу са общи насоки:

  • Избягвайте аспирин, противовъзпалителни лекарства (като ибупрофен), добавки с витамин Е и всякакви други разреждащи кръвта добавки в седмицата преди процедурата. Ако приемате някакво лекарство за разреждане на кръвта, уверете се, че вашият лекар е запознат с това.

  • Бъдете наясно с нивата на витамин К, за да намалите риска от образуване на синини. Яжте много зеленолистни зеленчуци, за да увеличите нивата на витамин К в седмиците преди процедурата.

  • Пийте много вода и яжте храна преди процедурата. Не преяждайте, тъй като може да почувствате гадене по време или след процедурата, но се уверете, че сте яли нещо с нишесте и протеини.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!