Козметика

Изстискване на черни точки

Bulgarianbeauty
21 Ноември 2022
5 мин

Изстискването на черни точки представлява процес по отстраняването им от кожата с помощта на пръсти или инструмент. По този начин се извлича течността, която запушва порите. Това действие обаче може, както да почисти кожата, така и да доведе до увреждане, ако не е направено правилно.

Процесът по изстискване на черни точки може да бъде извършено безопасно по време на професионална процедура в козметичен или естетичен салон. А можете да я направите и сами у дома. Прочетете статията и разберете кои стъпки трябва да спазвате, за да защитите кожата по време на изстискването на четни точки.

Процес на отстраняване на черни точки в козметичен салон

Процедурите за лице в естетичните центрове и салони обикновено се извършват от козметик. Той може да премахне черните точки чрез безопасна процедура, която възвръща гладкостта на кожата.

Изстискването на черни точки често е част от процедурата за лице. Ето какво включва процесът по отстраняването им: Козметикът подготвя кожата Ви с лека пара. Това омекотява замърсяванията и разширява отворите на порите, така че запушеният материал да излезе по-лесно.

Пристъпва се към ексфолиране на кожата Ви. Това действие помага да се подготвят порите за по-лесно извличане. Козметикът започва процесът по изстискване на черните точки. С помощта на памучни тампони той ще приложи лек натиск върху всяка от черните точки. Някои използват и малък метален инструмент, наречен екстрактор за комедони, за освобождаване на черната точка от пората.

След процедурата ще видите незабавна промяна. Вече няма да имате черни точки и кожата ви ще изглежда по-гладка, особено ако черните точки са били големи и очевидни.

Редовното изстискване на черните точки спомага за намаляване на бъдеща поява. Това е така, защото отстраняването на малките запушвания на порите предотвратява превръщането им в по-големи, възпалени пъпки.

С тази процедура могат да се отстранят само невъзпалени места като: черни точки и затворени комедони. Посочените процедури за премахването им освен по лицето, може да включва и врат, гръб и рамене.

Обръщаме особено внимание, че възпалените места, като папулите на акнето, трябва задължително да се премахват само от козметик.

Изстискване на черните точки у дома

С много внимание можете безопасно да премахнете черните точки и сами. Най-лесно е това да се случи непосредствено след душ, когато кожата е топла и замърсяванията в порите са по-меки.

Ако предпочитате, можете да подготвите кожата си и с парна баня за лице.

Необходимо е да следвате същите стъпки, както при професионалистите. Но когато сами извличате черните точки, може да се изкушите да отидете малко по-далеч от безопасното или да пропуснете някои стъпки.

За безопасното изстискване на черни точки, винаги се уверявайте, че сте измили ръцете си, преди да започнете.

Ето какво още трябва да направите:

  • С много лек натиск изстискайте страните на черния възел;
  • Избягвайте да изстисквате черните точки с ноктите си;
  • Уверете се, че пръстите ви са увити с памук или тъкан;

Бъдете особено внимателни, когато използвате екстрактор за комедони. Тези устройства могат да окажат силен натиск върху кожата, ако ги използвате неправилно;

Оставете черните точки, които не искат да се махнат, за друг ден. Ако някоя не излезе, не я насилвайте. Никога не стискайте и не се опитвайте да "изпукате" червена, възпалена пъпка. Това може да доведе до образуване на белези. Кожата ви може да бъде леко зачервена за много кратко време след отстраняването на черните точки.

Това се дължи само на натиска, който се оказва върху кожата по време на екстракцията. Това е по-вероятно да се случи, ако кожата ви е чувствителна.

Продукти за отстраняване на черни точки

Предлагат се много продукти, които помагат за премахването на черните точки. Те мога да включват: Различни средства за измиване на лицето. Например лосиони, маски, глини, пилинги, ексфолианти и гелове, които помагат за разтварянето им; Лепкави ленти за пори- Устройства за ръчно отстраняване на черни точки. които ви помагат да оказвате натиск върху кожата около черните точки.

Дерматолог или козметик може да ви помогне да изберете най-подходящия за вашия тип кожа продукт. Не забравяйте да следвате инструкциите за продукта, тъй като твърде честото или прекалено силно използване може да доведе до повече вреда, отколкото полза.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!