Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (2).png
Грижа

Серум за лице | Средството за по-неотразима кожа

Bulgarianbeauty
23 септември 2022г.

Ако се интересувате малко повече от грижа за кожата, най-вероятно вече добре знаете какъв хидратиращ крем да използвате според индивидуалните нужди и типа на вашата кожа. Но ето един много важен въпрос - използвате ли серум за лице?

Серумите за лице и хидратиращите кремове вървят ръка за ръка като ягоди с шоколад.

Комбинацията е между двата типа продукти е наистина чудесна и те заедно дават много по-видим и можем ефект, отколкото ако ползвате само единия!

Ако се чудите как кожата ви се възползва от преимуществата на серума за лице, кога и как да използвате серум за лице и кой е най-добрият серум за лице за вашия тип кожа, продъжавайте да четете тази статия, защото ние ще отговорим на всички основни въпроси.

Серум за лице – защо да използваме?

серум за лице


Серумите за лице са формулирани с висока концентрация на ключови активни съставки, но са с лека консистенция, така че могат да се наслояват под кремове или лосиони.

Мислете за един серум за лице като бустер за вашата ежедневна рутина по грижа за кожата, който ще осигури допълнителен слой полезни съставки на кожата за още повече допълнителни ползи за нея.

Можете също да възприемете серума като силен витамин за вашата можа. Колкото повече полезни съставки предоставяте на повърхностния слой на кожата си, толкова по-добре ще изглежда тя и по-здрава ще бъде.

Серум за лице – кога да го използваме?

серум за лице


Избраният от вас серум за лице трябва да бъдат част от рутината ви за сутрешна и нощна грижа за кожата и винаги се нанася преди хидратиращия крем, въпреки че може да се използват и самостоятелно.

Цялостната рутинна грижа за кожата включва почистване, тонизиране, нанасяне на серум за лице и след това хидратиращ крем и слънцезащитен продукт.

Нужно е всяка сутрин и вечер да почистите, тонизирате лицето и след това нанесете серума за лице. Два до три пъти седмично може да ексфолирате кожата и да нанесете серум за лице след това.

Серум за лице – как да го използваме?

серум за лице


След почистване и тонизиране (и ексфолиране 2-3 пъти седмично) на лицето, нанесете серума за лице.

Нанесете количеството на пълен капкомер или една помпа от серума за лице на върха на пръстите си.

Втрийте с нежни движения в кожата на лицето си, като внимавате да използвате само върховете на пръстите си и да не опъвате кожата силно.

Не искате да нанасяте серума за лице върху дланта си, защото дланта ви има по-голяма повърхност от пръстите и ще абсорбира продукта, който трябва да се абсорбира от лицето ви!

Позволете на серума да попие в кожата и нанесете хидратиращ крем.

Серум за лице – как да изберем правилния продукт?


Най-добрият начин да изберете серум за лице е като изберете такъв за вашия тип кожа или грижа.

Можете също да използвате няколко вида серуми едновременно, ако имате няколко различни проблеми с кожата (напр. се нуждаете от хидратация + изсветляване на тена на кожата).


Серум за лице за мазна/проблемна кожа – Ако кожата ви се омазнява бързо или имате проблемни зони, нужно е да използвате серум за лице с AHA и BHA киселини (алфа хидрокси киселини и бета хидрокси киселини), като например гликолова и салицилова киселина.

Тези съставки ще помогнат за справяне с тези проблеми, като нежно ексфолират кожата.

Ексфолирането помага за премахване на мъртвите кожни клетки и натрупаните нечистотии и замърсяване, което допринася за справяне с мазната и проблемна кожа.

серум за лице


Серум за мазна/комбинирана кожа – Омазнява ли се кожата ви в областта на носа, челото и брадичката? Тогава се препоръчва да използвате серум, който ще ви помогне да контролирате прекомерното производство на себум в Т-зоната, като същевременно не изсушавате останалата част от лицето.

Подходящ е серум за лице със смес от борещи се със себума и почистващи съставки, включително хамамелис, лимонена трева, екстракт от водорасли Laminaria Saccharina и салицилова киселина и хидратиращи съставки, включително екстракт от водорасли Laminaria Digitata.

Такъв продукт ще ви помогне да намерите точния баланс.

Серум за чувствителна кожа

Чувствителната кожа лесно се стресира и може да изглежда зачервена, суха и раздразнена.

Серум със съставки, като екстракт от водорасли Laminaria Digitata, сребро и естествени антиоксидантни съставки на рутин, кверцетин, алое, лайка и Mirabilis Jalapa Extra ще помогне за намаляване на появата на зачервяване и сухота.

Серум за сияен и равномерен тен

Серумът е един от най-добрите начини да обогатите грижата за кожата си с естествени съставки за по-равномерен тен и изсветляване на пигментните петна.

Някои от най-добрите изсветляващи съставки включват екстракт от корен от женско биле, готу кола, екстракт от диня, витамин С и диглюкозил галова киселина (DGA).

Постоянното използване на изсветляващ серум в ежедневието ви може да помогне за намаляване на появата на неравномерен тен на кожата.

Серум за борба с фините линии

Пачи крак и фини линии могат да се появят с напредване на възрастта, но за щастие серумите са естествена алтернатива за намаляване на видимостта им.

Съставки като ацетил хексапептид-8 и екстракт от семена от сладък бадем могат да помогнат за намаляване на появата на пачи крак и линии, които се появяват в областта на очите и челото.

Серум против бръчки

Виждате ли по-дълбоки линии, бръчки, загуба на еластичност на кожата в областта на челюстта или шията или по-забележими капиляри?

Всичко може да е признак на стареене на кожата. При застаряваща кожа наслояването на грижата за кожата ви и използването на серум и хидратиращ крем е изключително важно, за да се забавят процесите на стареене и да се поддържа красивия и здрав вид на кожата.

Съставки против стареене на кожата, като хиалуронова киселина, пептиди, екстракти от морски водорасли, ниацинимид/витамин B3,

Термофилус, листа от Camellia Sinensis (зелен и бял чай), червена детелина и екстракти от конски кестен помагат за възстановяване на водните резерви на кожата, като същевременно намаляват видимостта на фини линии и бръчки.

Серум за суха и дехидратирана кожа

Серуми, богати на витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи и антиоксиданти, наистина ще са от полза за всички видове кожа, особено дехидратираната и суха.

Всеки тип кожа може да се усети по-здрава, по-мека и гладка с помощта на лек серум без масла, направен от екстракт от водорасли Laminaria Digitata.

Тези видове серуми могат да са от полза за всички типове кожа, като намаляват появата на фини линии и бръчки и подпомагат поддържането на правилния баланс на влагата.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!