Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (3).png
Грижа

Дълбоко почистване на лице | Значене и ползи

Bulgarianbeauty
19 Септември 2022г.

Понякога след тежка и динамична работна седмица, лицето ви може да изглежда изтощено и повяхнало, а тенът на кожата да жълтее или сивее.

В моменти като този всичко, от което се нуждаете, е отлична грижа за лицето, за да се почувствате добре, да релаксирате и да се уверите, че можата ви е в добри ръце и ще възвърне свежия си вид и сияние.

Професионалното дълбоко почистване на лице може съществено да помогне за повишаване на самочувствието ви, като ви накара да изглеждате толкова красиви и свежи, колкото наистина сте и да ви удовлетвори, защото сте се погрижили добре за себе си и нуждите на своята кожа.

Въпреки че се предлагат множество услуги за дълбоко почистване на лицето в козметичните салони, понякога може да искате да спестите времето си и да го направите сами у дома.

Това също е възможен вариант, но трябва да се уверите, че правите всички в точната последователност и по точния начин, иначе няма да има толкова добър ефект. Освен това е нужно да разполагате и с най-добрите средства за дълбоко почистване на лице.

Ако това ви звучи като твърде много, най-добрият вариант е да посетите реномирано и професионално козметично студио, където ще се насладите на висококачествена процедура по дълбоко почистване на лице.

Дълбоко почистване на лице – защо е една от любимите ни процедури?

Дълбоко почистване на лице е една от най-разпространените и популярни процедури, които се извършват в козметичния салон или в домашни условия по някаква форма.

Тази процедури, освен неоспоримите й ползи, е и чудесен начин вашият козметик да придобие по-добра представа за състоянието на кожата ви преди да препоръча допълнителни процедури, в случай че има нужда от такива.Процедурата по дълбоко почистване на лице обикновено включва някои или всички от следните терапии и процедури:

  • Анализ на кожата
  • Премахване на грим
  • Почистване на кожата
  • Ексфолиране
  • Парна баня
  • Екстракции на замърсяванията
  • Маска за възстановяване
  • Нанасяне на серум или хидратиране под друга форма
  • Нанасяне на широкоспектърна слънцезащитаДълбокото почистване на лицето е многоетапна терапия за кожата, която може да включва ексфолиране, маски за лице, почистване, масаж на лицето, парна баня и различни кремове и лосиони.

Има различни процедури за лице, които се избират в зависимост от вашите специфични кожни проблеми и тип кожа.

Някои са добри за стягане на кожата, други са чудесни за премахване на мъртвата кожа и разкриване на свежия слой млада и чиста кожа, а трети се фокусират върху решаването на конкретни проблеми на кожата или третирането на проблемни зони.

Вашият козметик ще препоръча колко често трябва да изпълнявате тази процедура въз основа на резултатите от анализа на вашата кожата.

Въпреки че стандартно процедурата по дълбоко почистване се препоръчва на всеки 4-6 седмици, вашият козметик може и да предложи по-различна честота на посещенията въз основа на индивидуалните нужди на вашата кожа.

В много случаи са необходими по-голям брой процедури, за да се постигнат желаните резултати. Като цяло, съчетанието между серия от процедури за дълбоко почистване и ежедневна рутина по грижа за кожата, като и двете са предназначени за вашия тип кожа, се препоръчват за постигане на идеални резултати и кожа, която е не просто сияйна, с избистрен тен и младежки изглеждаща, но и много по-здрава.

Ето четири основни причини, които правят редовното дълбоко почистване на лицето процедура с изключително много ползи:

Дълбоко почистване на лице е подходящо за всеки Почти всеки вид кожа и кожно състояние е съвместимо с процедура по дълбоко почистване. В допълнение – всеки тип кожа може да се възползва от множеството ползи от тази процедура.

Без значение от възрастта, пола, или типа кожа, всеки човек ще усети редица ползи от премахването на замърсяванията и мъртвата кожа, а освен това и изчистването на черните точки.

Всичко това оставя кожата изчистена в дълбочина и подготвена за по-успешна абсорбация на полезните и ефективни козметични продукти, които се нанасят след това. Но това не е всичко.

Дълбоко почистване на лице като професионално екфолиране и екстракция на нечистотиите

Този тип процедура е чудесен начин да позволите на професионалните козметици да вършат техните чудеса и да ви накарат да чувствате кожата си подновена, по-свежа и щастлива от всякога, напълно подмладена.

По време на процедурата по дълбоко почистване, ексфолирането, екстракцията на замърсяванията от дълбоките словете на кожата, обработването на лицето с пара и нанасянето на маска помагат за освежаване и обновяване на кожата на ниво, което просто не можете да постигнете у дома и с обикновени козметични средства. Резултатът е здрава и сияйна кожа в дългосрочен план.

Дълбоко почистване на лице като превенция

Точно както подсказва името, дълбокото почистване на лицето осигурява наистина качествено почистване на кожата в дълбочина.

Това почистване помага да се отървете от нежеланото натрупване на себум, токсини, мръсотия, бактерии и всички остатъци от мъртви кожни клетки по повърхността на кожата – всичко това, което е причина за нежелани кожни състояния като акне и преждевременно стареене.

Дълбоко почистване на лице за освобождаване от стреса
Грижата за нас и нашето ментално и емоционално здраве не може да бъде подценена, особено при условия на висок стрес, в които живеем.

Важно е да намерите начини за освобождаване от стреса и какъв по-добър начин от малко време за СПА? Масажът, който е част от дълбокопочистващата процедура, заедно със спокойната и приятна среда в козметичния салон ще ви помогнат да се отпуснете и освободите от стреса.

Процедурите за лице могат да предотвратят видимите признаци на стареене на кожата и да подобрят здравето й. Те хидратират кожата и подобряват кръвообращението.

Те също така подобряват абсорбционните способности на кожата ви, което означава, че продуктите, които използвате, за да поддържате кожата си млада и здрава, ще се абсорбират по-добре след всяка процедура по почистване.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!