ултразвук за лице
Грижа

Ултразвук за лице – как и защо се използва?

Bulgarianbeauty
25 септември 2022г.

Терапията с ултразвук за лице има много ползи и като цяло е логичен избор за всеки, който се стреми към здрава и красива кожа.

Специално за кожата на лицето, иновативната технология на ултразвук за лице е изключително полезна и гарантира, че кожата ви изглежда по-свежа, по-еластична и чиста.

Инвестирайте във висококачествен ултразвук за лице, който да използвате в домашни условия, или потърсете козметичен салон, в който тази процедура се предлага. Това е начинът да се възползвате от уникалния и траен ефект на терапиите с ултразвук за лице.

Преди да побързате да направите покупка, обаче, или да запишете час за процедура с ултразвук за лице в близкия козметичен салон, нека първо ви помогнем да научите какви са предимствата от този вид процедура и за какви цели можете да се възползвате от нея, така че кожата ви не само да изглежда по-добре, но и да се чувства по-добре.

Ултразвук за лице – как се използва?

ултразвук за лице


Преимуществата на една терапия с ултразвук за лице са много. Такава процедура има дълбоко релаксиращо действие и гарантира образуването на нов колаген в кожата.

По този начин кожата става по-стегната и еластична. Една от многото области на приложение на ултразвуковата терапия е борбата с бръчките. В допълнение, иновативната технология е идеална за третиране на пигментни белези, белези или пъпки.

Благодарение на този метод за третиране на кожата, можете да подобрите цялостния си вид на кожата много по-ефективно от използването само на козметични средства. Насладете се на уникалния масажен ефект и релаксиращото усещане за свежест и чистота в допълнение на множеството ползи на ултразвуковата терапия.

Ултразвук за лице – какви козметични средства да използвате в допълнение?

лтразвук за лице


Ултразвуковата терапия за лице е ефективна само в комбинация с подходящи козметични кремове или гелове. Те трябва да се нанасят преди ултразвуковата терапия. Освен тези допълнителни козметични средства по време на процедурата, не забравяйте да използвате обичайните си дневен или нощен крем.

Ето какви са различните типове козметични продукти, които могат да се използват в съчетание с ултразвуковия апарат:

  • Ултразвуков колаген крем гел - за дълбоко релаксиращо почистване

  • Ултразвуков хиалуронов крем гел - за стягане на кожата

  • Ултразвуков крем гел със силициева киселина - за контрол на бръчките.

Ако посещавате козметичен салон за извършване на процедурата, те вече разполагат с нужните козметични продукти. Но ако решите да закупите ултразвуков апарат за процедури в домашни условия, уверете се, че сте закупили и съответните продукти, преди да започнете терапия с апарата.

Важно е да се уверите, че продуктите са подходящи и създадени специално за ултразвукова терапия. Не можете да ги заместите с обикновен дневен крем или друг стандартен козметичен продукт с кремообразна или гелообразна текстура.

Ултразвук за лице стъпка по стъпка

лтразвук за лице


Искате сияйна и стегната кожа? Тогава си струва да инвестирате във висококачествена ултразвукова машина за домашна употреба или в редовни процедури в козметичния салон.

Ще се възползвате от множеството и все дълготрайни ефекти на третирането на кожата с този вид козметична апаратура. Преди първата ви ултразвукова терапия, независимо дали в салона или у дома, ние ви препоръчваме да прочетете подробно инструкциите за експлоатация на уреда или да зададете всичките си въпроси на козметика, който ще извърши процедурата, за да предотвратите възможни грешки и проблеми.

По този начин ще можете и оптимално да адаптирате ежедневната си грижа за кожата към терапията, за да не насладите на по-бърз и забелязващ се ефект.

Освен това е препоръчително кремовете или геловете, които се използват по време на процедурата, първо да бъдат тествани, за да се уверите, че нямате непоносимост към някои от съставките и няма да получите алергичен обрив.

Например, стандартна зона за тестване на козметични продукти е извивката на ръката от вътрешната страна на лакътя, която трябва да почистите старателно със сапун и след това да обработите с продукта за грижа. Ако не изпитате никакви кожни реакции през следващите два дни, тези продукти могат безопасно да бъдат използвани по време на ултразвуковата процедура за лице. А ето какво представлява и самата процедура.

Преди терапията с ултразвук за лице

ултразвук за лице


Важно е да почистите кожата си с вода и измиващ лосион, преди да стартира процедурата с ултразвуковият апарат. След това се нанася крем или гел по избор, който е съвместим за употреба с ултразвуковия апарат. Продуктът се нанася на лицето и шията.

По време на процедурата

След като кремът или гелът за грижа за кожата е обилно нанесен, може да започне процедурата с ултразвукови вълни. Нанася се слой крем-гел върху третираната зона на кожата и ултразвуковата глава на апарата за по-лесно плъзгане. Винаги трябва да има достатъчно гел между повърхността на кожата и ултразвуковата глава.

Слоят гел е подновява, ако е необходимо и не е достатъчен, или кожата го попие . Като цяло е нужно да се обработят с ултразвук отделните части на лицето и шията за около 10 секунди на зона, след което се преминава към следващата зона на лицето.

Не бива ултразвуковата глава да се задържа твърде дълго на едно място. Движенията с ултразвуковата глава трябва точно да съответстват на движението на естествения лимфен поток. Това означава, че движенията се извършват от центъра на лицето навън и отдолу нагоре.

След процедурата с ултразвук за лице


След като процедурата приключи, остатъка от гела старателно се масажира в кожата на лицето и шията докато попие. Не е нужно да изплаквате лицето си с вода след процедурата, тъй като на този етап лицето ви вече е почистено, а козметичният гел или крем трябва да подейства преди да бъде премахнат.

Тази изключително приятна и ефективна козметична процедура ще ви позволи да се радвате на младежки изглеждаща, здрава, еластична и сияйна кожа за по-дълго.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!