Епилиране на лице
Козметика

Епилиране на лице – какво е необходимо да знаем

Bulgarianbeauty
19 януари 2023 г.

Космите по лицето са проблем, заради който много жени сънуват кошмари. Ето защо много дами прибягват до епилиране на лице. Нежеланото окосмяване по лицето може да ви попречи да се радвате на гладка и мека кожа.

Има много начини да се отървете от нежеланото окосмяване по лицето – кола маска, пинсета, с конец, електролиза и лазерно премахване.

Кола маската е отнемащ време процес, но това е нещо, което никоя жена не може да пропусне. В наши дни жените са започнали да опознават нови начини за обезкосмяване, които могат да се правят у дома, освен просто кола маска или бръснене, и един от тях е методът за епилиране на лице.

Въпреки че използването на тази процедура за обезкосмяване на кожата на ръцете, краката или бикини зоната е нещо обичайно, повечето жени са предпазливи относно епилиране на лице.

butterfly image

Това се дължи на обичайното схващане, че епилацията е болезнен метод.

И така, често срещаният въпрос относно епилиране на лице е: „Мога ли да епилирам лицето си?“ и „Безопасна ли е епилацията за лицето?“ Това са въпросите, на които ще отговорим в днешната публикация на “Bulgarian Beauty”, така че останете с нас, ако темата ви интересува.

Епилиране на лице – какво представлява?

Епилиране на лице

Въпреки че има различни техники за обезкосмяване, от опит ще научите, че някои методи са по-добри от други и работят по-добре за нуждите на вашето тяло. Пинсети, скубане, кола маска и бръснене могат да премахнат нежеланото окосмяване, но резултатите могат да не бъдат желаните от вас, а самият процес на обезкосмяване да ви носи дискомфорт.

Ако търсите нещо различно, епилаторът може да е методът за обезкосмяване, който търсите. Това електрическо устройство е предназначено да премахва космите директно от корените.

Опциите включват сух епилатор, който може да се използва без вода, и мокър епилатор, който осигурява удобството за премахване на космите, докато сте във ваната или под душа.

Премахването на космите с корен може да звучи болезнено. И да, някои хора изпитват известен дискомфорт при епилация, особено първия път и особено при епилиране на лице. Някои области на тялото ви може да са по-чувствителни от други. Колкото повече епилирате, обаче, толкова по-малко болка може да изпитате.

Епилиране на лице – как работи?

За епилиране на лице и която и да е друга зона на тялото е необходимо да използвате електрически апарат, който се нарича епилатор. Епилаторът работи подобно на кола маска, тъй като премахва космите от корена. Но епилаторът не използва восък.

Вместо това, той скубе космите, докато движите устройството върху различни части на тялото си. За най-добри резултати, ексфолирайте кожата си преди да използвате епилатор. Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки и може да предотврати врастнали косми.

Започнете, като позиционирате епилатора под ъгъл от 90 градуса спрямо кожата си. Не притискайте устройството към кожата си. По-скоро го дръжте свободно. Опънете кожата си и след това бавно преместете епилатора по посока на растежа на косъма.

Ако движите епилатора срещу посоката на растеж на косъма, ще отрежете косъма при повърхността на кожата, но няма да го премахнете от корена. Това означава, че ще получите много по нетрайни резултати и космите ще пораснат много скоро.

Епилиране на лице – предимства

Болката е недостатък на епилацията. Но ако успеете да се справите с дискомфорта, резултатите може да надхвърлят този негатив. Ето кои са и някои от големите предимства на методът за епилиране на лице:

По-гладка кожа за по-дълго

Епилиране на лице

Едно от предимствата на използването на епилатор е, че ще постигнете по-гладка кожа и резултатите може да продължат по-дълго в сравнение с повечето други методи за обезкосмяване, като бръснене, депилиращи кремове или пинсети.

Резултатите варират от човек на човек, но можете да очаквате гладка кожа до 4 седмици. Това е така, защото възстановяването на космите отнема повече време, когато се премахне от корените.

Премахване на много къси косми Епилацията също може да бъде опция, ако искате да премахнете по-къси косми. Кола маската не винаги е ефективна при къси косми, тъй като восъкът може да притисне космите към кожата и да не успее да ги улови.

По-малко косми с течение на времето Друго предимство е, че епилацията може да доведе до по-малко окосмяване по лицето и тялото с течение на времето. С този метод космите растат по-меки и фини. Понякога се случва така, че с времето скоростта на растежа им се забавя. Колкото по-дълго епилирате, толкова по-малко косми ще забележите на определени части от тялото си.

Епилиране на лице – как да изберем правилния епилатор?

Въпреки че не всички епилатори се препоръчват за премахване на окосмяване по лицето, има епилатори, направени специално за тези по-меки и фини косъмчета, които растат в областта на лицето ни.

За да премахнете космите от тази област, потърсете устройства, на които е посочено, че можете безопасно да ги използвате на лицето си.

Също така първо изпробвайте епилатора на малка площ, за да видите как реагира кожата ви.

Епилиране на лице – допълнителни съвети

Подготовката на кожата преди епилация е първата стъпка в процеса. Ето няколко съвета, които можете да следвате, за да можете да направите процесът по-гладък:

  • Ексфолирайте - Използвайте луфа, скраб за ексфолиране, ръкавица или суха кърпа и ексфолирайте преди епилация. Помага за предотвратяване на врастналите косми и улеснява процеса.
  • Маслата и лосиони за лице не бива да се използват - Не нанасяйте овлажнител, крем, лосион или масло върху лицето си преди епилация. Поддържайте кожата си чиста и суха.
  • Най-добре е да се епилирате вечер. Това позволява раздразнението да намалее в рамките на 24 часа, така че всички незначителни подутини да изчезнат до следващата сутрин.
  • Новаците може да изпитат известно раздразнение първоначално. Така че не забравяйте да нанесете успокояващ гел или крем след процеса, за да намалите дразненето.
  • Винаги почиствайте устройството си след всяка употреба, за да избегнете инфекции. Отстраняването на събралите се косми и мъртва кожа също гарантира постигане на ефективни резултати след следващото използване.

Епилацията може да остави по-гладка кожа, като резултатите продължават до 4 седмици. Но въпреки че резултатите са впечатляващи, този метод за обезкосмяване не е безболезнен.

Колкото повече използвате епилатор и подобрявате техниката си, толкова по-малко дискомфорт може да почувствате. Епилацията може дори да се превърне в любимата ви техника за обезкосмяване.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!