Козметика

Как ще изглеждате след поставяне на филър в устните

Bulgarianbeauty
21 Ноември 2022
5 мин

В момента филърите за устни са толкова популярни, колкото никога досега.

В социалните мрежи има стотици снимки преди и след, които показват как устните и цялата устна кухина могат да бъдат напълно променени с внимателно поставен дермален филър.

Въпреки огромния брой снимки обаче за повечето хора процедурата може да бъде плашеща, тъй като много от тях се притесняват как ще изглеждат устните им след инжектирането - дали ще бъдат подути, посинели или с бучки.

Затова днес ще ви дадем няколко съвета как всъщност ще изглеждат устните ви непосредствено след процедура за поставяне на филър в устните и как ще се чувствате след това.

Какво представялва процедурата?


Обикновено филърите за устни се използват за придаване на по-голям обем, форма и хидратация на устните.

Те могат да променят положително естетическия вид на лицето, като балансират чертите на лицето и увеличават размера на тънките устни или на устните, които изчезват при усмивка.

Запълването на устните може също така да се справи с "гумената усмивка" - когато венците се показват при усмивка. По този начин може значително да се повиши увереността на клиента с "гумени устни".

Ако посещавате клиника за да поставите филър на устните си, след подробна консултация върху зоната ще бъде приложен обезболяващ крем, ако решите да продължите с процедурата. Обезболяващите кремове позволяват минимален дискомфорт - процедурата не е толкова болезнена, колкото си мислите!

При това лечение някои доктори използват метод с канюла, който свежда до минимум възможността за увреждане или спукване на кръвоносни съдове. Методът с канюла също така позволява минимални синини и отоци.

Самата процедура отнема около 15-30 минути, като филъра може да се добави както в долната, така и в горната устна, а също и в областта на кубинкия нос.

Добавянето на филър към носа на Купидон дава възможност за по-ясно очертаване и поддържа устните на тези, които са избрали по-голям размер на устните.

Какво се случва веднага след поставяне на филъра в устните?


Въпреки че устните са инжектирани с филър, те не трябва да се подуват драстично веднага след процедурата.

Устните трябва да изглеждат така, както ще изглеждат, след като подуването след процедурата (което може да се появи по-късно) намалее - така че трябва да видите устните си точно такива, каквито трябва да бъдат.

Важно е да се отбележи, че филърите за устни не са постоянни и обикновено траят между 6 и 12 месеца.

Продължителността на живота на филъра в тази област зависи от множество фактори, като например от метаболизма - тялото ви разгражда филъра с различна скорост.

Обикновено процедурата е безопасна, но се уверете, че лечението се извършва от опитен специалист с необходимата квалификация.

Как ще се чувствате след поставянето на филър в устните?

Боли ли поставянето на филърите в устните?


Филърите за устни се инжектират с изключително тънка игла, което означава, че повечето пациенти понасят лечението много добре и с минимален дискомфорт.

За да се намали допълнително болката, която може да изпитате при поставянето на пълнители за устни, докторите предлагат използването на локален обезболяващ крем преди инжектирането.

Някои пълнители за устни съдържат локален анестетик, който помага за обезчувствяване на устните по време на инжектирането на продукта.

Ще се чувстват ли устните ми странно след филърите?

След като локалният анестетик отзвучи след инжектирането на устните, повечето пациенти изпитват лек дискомфорт или чувствителност.

Освен това пациентите трябва да очакват леки синини и подуване след поставянето на пълнители за устни, които могат да продължат няколко дни.

Внимателното поставяне на студен компрес може да помогне за облекчаване на тези симптоми.

Пациентите често забелязват, че след инжектиране на филъра устните им са надути, неравни и/или прекалено напомпани. Това е нормално явление и може да се очаква.

През следващите 14 дни, докато филърите се утаят и омекотят, устните трябва да станат много по-гладки и равномерни. През това време ще изчезнат и всички остатъчни отоци, а пациентът ще се адаптира към новите си устн, които ще изглеждат с всеки изминал ден все по-добре.

Можете ли да премахнат вече поставен филър?

Да и не, в зависимост от пълнителя, който сте избрали. Биостимулаторният филър не може да бъде премахнат, след като бъде инжектиран. Може и да ви звучи страшно, но ако отидете при реномиран дерматолог или пластичен хирург, на когото имате доверие, няма да има нужда да се стига до там.

Хиалуроновата киселина е единственият вид филър, който дерматолозите могат да премахнат, ако не сте доволни от резултатите, които сте получили. За да премахне експертите могат да инжектират нещо, наречено хиалуронидаза ензими в кожата ви, за да разтворят филъра.

Но, за информация, може да бъде донякъде болезнено, поради което е толкова важно да направите проучване и да отидете на реномиран дерматолог, ако обмисляте да поставите филър за лице.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!