Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (4).png
Грижа

Маска за лице с хума | Преобрази кожата си в няколко лесни стъпки

Bulgarianbeauty
30 октомври 2022г.

Сигурни сме, че знаете за многото приложения на хумата в грижата за кожата и не веднъж сте чували, че можете да си направите маска за лице с хума против бръчки, но не знаете точно как да си я направите.

маски за лице с хума

Затова днес решихме да ви дадем една много лесна и бърза рецепта, за да не се чудите следващият път: “Ох, какво беше?”. Преди това обаче ще ви споделим малко по-полезна информация за нея и ще ви попитаме: “Какво знаете за хумата?”.

Какво представлява хумата? | Маски за лице с хума



Хумата е вид глина, която се използва от векове както като козметично, така и като хигиенно средство в народната медицина. Тя притежава уникалното свойство, чрез което поглъща всички болести.

Тъй като има много силно абсорбиращо действие, тя се определя като идеално лечебно средство, което може да се използва както възншно, така и вътрешно.

Ако решите да я използвате вътрешно знайте, че тя ще извлече всички отрови от организма ви - патогенни микроби и токсини.

маски за лице с хума



В природата около нас съществуват различни по цвят и по състав видове глина. Тяхното влияние върху косата, кожата и тялото е различно и затова ще разгледаме всяка една от тях накратко, за да добиете представа коя да използвате според нуждите ви:

Бяла хума - тя е много фина, но изключително бедна по състав. Въпреки това благодарение на неутралното pH в нея, тя се отразява добре на различните типове кожа, в това число и от най-сухата. Можете да я използвате основно за извличане на токсините от кожата ви, за регенерация на клетките и за да почистите лицето си.

Зелена хума за маски за лице с хума - най-подходяща е за мазна кожа и коса, тъй като може успешно да регулира мастната секреция. Също така зелената хума ще почисти вашата кожа, ще я подхрани с нужните ви минерали и ще заздрави наранените зони, ако имате такива.

Жълта хума - тя има свойството да изведе токсините, които са се натрупали в организма ви и да насити кожата ви с кислород. Подходяща е за основно за застаряваща и отпусната кожа. Какво ще направи с нея? Ще я подхрани с кислород, ще я тонизира и ще ви помогне да възвърнете свежия ѝ вид, както и да изгладите образувалите се бръчките.

Сива хума - тя ще тонизира и овлажни кожата ви. Подходяща е за чувствителна, деликатна и суха кожа, като при редовна употрежа има способността да възвърне блясъка ѝ.

Как да използваме хума у дома като средство против бръчки?

Хумата се използва в рецептите за красова от векове и за много жени по света не е тайна, че може да сътвори чудеса с кожата им. Освен за почистване и подхранване, много често се използва и за средство против бръчки и застаряващата кожа.

Затова и днес ще ви дадем точно такава рецепта за маска, която да можете да си приготвите у дома, за да имате здрава, красива, млада и свежа кожа, точно такава, каквато заслужавате.

Рецепта за маски за лице с хума

Необходими продукти:

  • ¼ чаша чай матча
  • 2 супени лъжици жълта хума
  • 1 чаена лъжичка каолинова хума
  • 1 супена лъжица розова вода
  • 1 ч.ч вода

    маски за лице с хума

Как да я приготвите маски за лице с хума:



Първо смесете каолиновата хума с водата

След това добавете и жълтата хума към тях. Ако е необходимо добавете още малко вода. Тук целта е да се получи гладка и гъста паста. Когато сте готови с пастата, добавете и чая от матча и бъркайте докато се получи гладка смес. Накрая е ред да добавите и розовата вода.

Как да я използвате:



Готовата маска нанесете по цялото лице като избягвате зоната на очите и устните. Оставете я да изсъхне за около 15-20 минути. След това отмийте с хладка вода.

Накрая ще ви дадем няколко съвета, които е важно да спазвате, за да усетите истинската сила на хумата като средство против бръчки и да не навредите на кожата си:

Не използвайте маска за лице с хума всеки ден - това може да изсуши много вашата кожа! Имайте предвид също, че когато започнете да използвате хума, по кожата ви може да се появят пъпчици, зачервяване и дори дразнене, тъй като както вече споменахме тя извлича токсините от кожата.

Ако се случи това при вас дайте време на кожата си да се приспособи и я хидратирайте добре сутрин и вечер.

маски за лице с хума



Хидратирайте добре кожата си след маска за лице с хума! Освен че подхранва кожата ни, хумата има свойството и да изсушава много. Затова ви съветваме след маската да подхраните кожата си с хидратиращ крем и серум и да пиете много вода. Измийте ако усещате някакъв дискомфорт!

Въпреки че маската с хума не се очаква да предизвиква някакво неприятно чувство докато я използвате, все пак имайте предвид, че може да усетите леко парене докато изсъхва на лицето ви. Ако това чувство обаче е много неприятно за вас, измийте я веднага от лицето си с хладка вода и нанесете лек хидратиращ крем на лицето си. При чувствителна кожа използвайте максимално изчистени био продукти за лице или се консултирайте с дерматолог.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!