| Как да премахнем тъмни кръгове под очите?
Козметика

Тъмни кръгове | Как да ги премахнем завинаги

Bulgarianbeauty
15 септември 2022г.

Тъмни кръгове под долните клепачи са често срещан проблем при редица дами. Много хора често успяват да ги прикрият с грим.

Често придружени и от торбички под очите, наличието на тъмни кръгове под очите може да доведе до нежелани коментари от околните, например за това колко уморен изглеждате и дали не сте болни.

Всъщност има много причини за тъмните кръгове под очите. Не винаги причината за тях е липса на сън или болест като настинка.

При кого се наблюдават тъмни кръгове под очите

Въпреки че могат да засегнат всеки, тъмните кръгове под очите се наблюдават най-често при:

Възрастни хора | Как да премахнем тъмни кръгове под очите?

Хора с генетично предразположение към това състояние, което се нарича периорбитална хиперпигментация хора с по-тъмен тон на кожата, които са по-склонни към хиперпигментация около областта на очите

Умората и липсата на сън несъмнено са първите причини, за които се сещаме, когато забележим тъмни кръгове под очите в огледалото, но всъщност има много повече и популярни причини за хиперпигментацията под очите.

тъмни кръговеВ повечето случаи няма нужда от безпокойство и не е необходима медицинска помощ, а премахването на тъмните кръгове под очите е сравнително лесно и бързо.

Има голям натиск върху хората да изглеждат перфектно през цялото време. Всъщност наличието на тъмни кръгове под очите, ако те не са симптом на сериозен здравословен проблем, е абсолютно нормална и не е причина да се срамувате.

Но ако все пак искате да се отървете трайно от пигментацията под долния клепач, в тази статия ви предоставяме съвети за най-достъпните и ефикасни възможности да го сторите.

Да премахнем тъмни кръгове под очите с домашни методи

Лечението на тъмните кръгове под очите зависи до голяма степен от това каква е основната причина за появата им.

Въпреки това, има някои домашни средства и методи, които могат да помогнат и без да се налага по-сериозно лечение или процедури. Ето някои често срещани методи за премахване на тъмните кръгове под очите:

Нанесете студен компрес | Как да премахнем тъмни кръгове под очите?

Студеният компрес може да намали отока и да свие разширените кръвоносни съдове, за да намали появата на подпухналост и тъмни кръгове. Увийте няколко кубчета лед в чиста кърпа и я поставете върху очите си.

Можете също да намокрите кърпа със студена вода и да я поставите върху кожата под очите си за 20 минути за същия ефект.

Осигурете си допълнителен сън

Наваксването на съня също може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове. Липсата на сън може да причини бледа кожа, което прави тъмните кръгове по-очевидни.

тъмни кръгове

Повдигнете главата си | Как да премахнем тъмни кръгове под очите?

Докато лишаването от сън може да играе роля в появата на тъмни кръгове под очите ви, понякога причина за тях може и да е позицията, в която спите.

Опитайте да повдигнете главата си с няколко възглавници. Това може да предотврати натрупването на течности под очите ви, което иначе ги кара да изглеждат подпухнали и подути.

тъмни кръгове

Добра хидратация при тъмни кръгове

Направете всичко възможно да пиете повече вода. Освен водата и други течности също могат да ви помогнат да поддържате организма си хидратиран, например прясно мляко, чай и плодови сокове.

Яденето на плодове и зеленчуци също допринася за общия прием на течности.

Пакетчета чай - Чаят съдържа кофеин и антиоксиданти, които могат да помогнат за стимулиране на кръвообращението, свиване на кръвоносните съдове и намаляване на натрупването на течности под кожата ви.

Накиснете две пакетчета черен или зелен чай в гореща вода за 5 минути, след което ги охладете в хладилник за 15 до 20 минути.

След като изстинат, поставете пакетчетата чай върху затворените си очи за 10 до 20 минути, след това ги премахнете и изплакнете очите си с хладка вода.

Околоочен крем срещу тъмни кръгове

На пазара се предлагат различни околоочни кремове. Те могат да намалят видимостта на тъмните кръгове, като хидратират и изгладят кожата около очите.

Скрийте с грим

Ако искате да скриете тъмните кръгове, коректорите могат да ги покрият успешно.

тъмни кръгове

Да прикрием тъмните кръгове под очите с професионални процедури За трайно премахване на тъмните кръгове под очите са налични някои видове козметични и медицински терапии и процедури.

Не забравяйте, че тъмните кръгове не са нещо, което задължително трябва да се коригира.

Няма нищо лошо в това просто да ги оставите. Не е нужно да се чувствате притиснати да променяте начина, по който изглеждате.

И все пак, ако наистина искате да ги премахнете и наличието им влияе на самочувствието ви, но домашните методи не помагат, можете да се обърнете към професионален козметик или дерматолог за помощ.

Някои от популярните козметични и медицински терапии, използвани за намаляване на тъмните кръгове, включват:

  • химически пилинг за намаляване на пигментацията

  • лазерна хирургия за възстановяване на кожата и засилване на еластичността на кожата

  • медицински татуировки за инжектиране на пигмент в изтъняващи области на кожатаTъканни филъри за прикриване на кръвоносни съдове и меланин, които причиняват обезцветяване на кожата под очите виотстраняване на мазнини по хирургичен път за премахване на излишната мазнина и виснала кожа.

Създавайки по-гладка и по-равна повърхност хирургически импланти от мазнини или синтетични продукти

Kарбокситерапия за увеличаване на притока на кръв към зоната под очите Преди да вземете решение за каквито и да е козметични процедури, обсъдете възможностите си с опитен дерматолог или козметик.

Инвазивните медицински процедури могат да бъдат скъпи, болезнени и може да изискват дълго време за възстановяване.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!