Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (4).png
Козметика

Тъмни кръгове | Как да ги премахнем завинаги

Bulgarianbeauty
15 Септември 2022г.
5 мин.

Тъмните кръгове под долните клепачи са често срещани. Много хора ги имат, даже и да ви изглежда, че не е така, защото дамите често успяват да ги прикрият с грим.

Често придружени и от торбички под очите, наличието на тъмни кръгове под очите може да доведе до нежелани коментари от околните, например за това колко уморен изглеждате и дали не сте болни.

Всъщност има много причини за тъмните кръгове под очите. Не винаги причината за тях е липса на сън или болест като настинка.

Въпреки че могат да засегнат всеки, тъмните кръгове под очите се наблюдават най-често при:

Възрастни хора

Хора с генетично предразположение към това състояние, което се нарича периорбитална хиперпигментация хора с по-тъмен тон на кожата, които са по-склонни към хиперпигментация около областта на очите

Умората и липсата на сън несъмнено са първите причини, за които се сещаме, когато забележим тъмни кръгове под очите в огледалото, но всъщност има много повече и популярни причини за хиперпигментацията под очите.В повечето случаи няма нужда от безпокойство и не е необходима медицинска помощ, а премахването на тъмните кръгове под очите е сравнително лесно и бързо.

Има голям натиск върху хората да изглеждат перфектно през цялото време. Всъщност наличието на тъмни кръгове под очите, ако те не са симптом на сериозен здравословен проблем, е абсолютно нормална и не е причина да се срамувате.

Но ако все пак искате да се отървете трайно от пигментацията под долния клепач, в тази статия ви предоставяме съвети за най-достъпните и ефикасни възможности да го сторите.

Да премахнем тъмните кръгове под очите с домашни методи

Лечението на тъмните кръгове под очите зависи до голяма степен от това каква е основната причина за появата им.

Въпреки това, има някои домашни средства и методи, които могат да помогнат и без да се налага по-сериозно лечение или процедури. Ето някои често срещани методи за премахване на тъмните кръгове под очите:

Нанесете студен компрес - Студеният компрес може да намали отока и да свие разширените кръвоносни съдове, за да намали появата на подпухналост и тъмни кръгове. Увийте няколко кубчета лед в чиста кърпа и я поставете върху очите си.

Можете също да намокрите кърпа със студена вода и да я поставите върху кожата под очите си за 20 минути за същия ефект.

Осигурете си допълнителен сън - Наваксването на съня също може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове. Липсата на сън може да причини бледа кожа, което прави тъмните кръгове по-очевидни.

Повдигнете главата си - Докато лишаването от сън може да играе роля в появата на тъмни кръгове под очите ви, понякога причина за тях може и да е позицията, в която спите.

Опитайте да повдигнете главата си с няколко възглавници. Това може да предотврати натрупването на течности под очите ви, което иначе ги кара да изглеждат подпухнали и подути.

Добра хидратация - Направете всичко възможно да пиете повече вода. Освен водата и други течности също могат да ви помогнат да поддържате организма си хидратиран, например прясно мляко, чай и плодови сокове.

Яденето на плодове и зеленчуци също допринася за общия прием на течности.

Пакетчета чай - Чаят съдържа кофеин и антиоксиданти, които могат да помогнат за стимулиране на кръвообращението, свиване на кръвоносните съдове и намаляване на натрупването на течности под кожата ви.

Накиснете две пакетчета черен или зелен чай в гореща вода за 5 минути, след което ги охладете в хладилник за 15 до 20 минути.

След като изстинат, поставете пакетчетата чай върху затворените си очи за 10 до 20 минути, след това ги премахнете и изплакнете очите си с хладка вода.

Околоочни кремове - На пазара се предлагат различни околоочни кремове. Те могат да намалят видимостта на тъмните кръгове, като хидратират и изгладят кожата около очите.

Скрийте с грим - Ако искате да скриете тъмните кръгове, коректорите могат да ги покрият успешно.

Да прикрием тъмните кръгове под очите с професионални процедури За трайно премахване на тъмните кръгове под очите са налични някои видове козметични и медицински терапии и процедури.

Не забравяйте, че тъмните кръгове не са нещо, което задължително трябва да се коригира.

Няма нищо лошо в това просто да ги оставите. Не е нужно да се чувствате притиснати да променяте начина, по който изглеждате.

И все пак, ако наистина искате да ги премахнете и наличието им влияе на самочувствието ви, но домашните методи не помагат, можете да се обърнете към професионален козметик или дерматолог за помощ.

Някои от популярните козметични и медицински терапии, използвани за намаляване на тъмните кръгове, включват:

  • химически пилинг за намаляване на пигментацията

  • лазерна хирургия за възстановяване на кожата и засилване на еластичността на кожата

  • медицински татуировки за инжектиране на пигмент в изтъняващи области на кожатаTъканни филъри за прикриване на кръвоносни съдове и меланин, които причиняват обезцветяване на кожата под очите виотстраняване на мазнини по хирургичен път за премахване на излишната мазнина и виснала кожа.

Създавайки по-гладка и по-равна повърхност хирургически импланти от мазнини или синтетични продукти

Kарбокситерапия за увеличаване на притока на кръв към зоната под очите Преди да вземете решение за каквито и да е козметични процедури, обсъдете възможностите си с опитен дерматолог или козметик.

Инвазивните медицински процедури могат да бъдат скъпи, болезнени и може да изискват дълго време за възстановяване.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!