Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (9).png
Грижа

Микродермабразио | Магическа терапия с неописуеми резултати

Bulgarianbeauty
4 септември 2022г.

Микродермабразио е вид терапия, която разчита на внимателен и деликатен абразивен процес за нежно премахване на горния слой на кожата, подобрявайки тена и текстурата на кожата.

Хората избират да се възползват от процедура по микродермабрази по различни причини, но като цяло тя се използва за подобряване на външния вид на кожата, за лечение науврежданията нанесени слънцето и вредните слънчеви лъчи, против стареене на кожата, за премахване на белези от акне и всякакви други проблеми с кожата.

Микродермабразио – какво представлява?

микродермабразио


Микродермабразиото е спеециален тип процедура за грижа за кожата. С помощта на специален апликатор най-горния слой на кожата нежно се премахва.

Друга техника за микродермабразио използва спрей, съдържащ или алуминиев оксид, или натриев бикарбонат, за да направи същото и да премахне повърхностният слой на кожата. Смята се, че терапията е безопасна и подходяща за повечето типове кожа.

Микродермабразиото не е инвазивно, но изисква специфични умения и апаратура. Тъй като това е специфичен вид процедура, повече от препоръчително е то да бъде извършено от квалифициран специалист дерматолог.

При извършване на процедурата, обикновено ще сте разположени в легнало положение на кушетка, а дерматологът или козметикът ще работи със специализирана апаратура и инструменти върху целевата зона. Обикновено процедуарат завършва с нанасяне на успокояващ овлажнител и слънцезащитен крем.

Микродермабразио – три основни вида

микродермабразио


Накрайник с диамантен връх - Това е специално проектиран инструмент, който едновременно отстранява мъртвите клетки, като същевременно ги изсмуква от кожата.

Дълбочината на микродермабразиото се определя от прилагания натиск и продължителността на работа върху определена зона от кожата. Обикновено се използва за малки и деликатни зони на лицето, особено близо до очите, поради своята прецизност.

Кристал - Микродермабразио с кристали впръсква фини кристали върху кожата, които изтъркват мъртвите кожни клетки от горния слой на кожата. Освен това апаратът има вградено засмукване за незабавно отстраняване на мъртвата кожа и използваните кристали.

Хидра дермабразио - Това е по-нов метод за микродермабразио и използва вода и кислород за ексфолиране на кожата, вместо кристалите, описани по-горе.

Микродермабразио – какъв е ефектът?

Тъй като микродермабразиото действа чрез ефективно премахване на горния слой на кожата, където са локализирани и много кожни проблеми, тази процедура се използва най-вече при хора, които целят лечение на:

  • Намаляване на появата на фини линии и бръчки
  • Намаляване на появата на старчески петна и хиперпигментация
  • Премахване на черни точки и запушени пори
  • Справяне с акне и свързани белези
  • Намаляване на появата на стрии
  • Изравняване на неравномерната текстура на кожата
  • Мелазма (петна на обезцветяване)
  • Възстановяване от вредното въздействие на слънцето

Микродермабразио – основни ползи

микродермабразио


След като разбрахме какво е микродермабразио е добре и да научим за ползите. След микродермабразио кожата ви ще бъде гладка и трябва да има по-малко разлики в пигментацията, т.е. ще получите равномерен тен.

Микродермабразиото може също да стимулира производството на колаген, подпомагайки еластичността на кожата и предотвратявайки появата на първи бръчки.

quote symbol image
"Белезите от акне или стрии също трябва да започнат да стават все по-малко видими след няколко процедури. "
quote symbol image

Мъртвите кожни клетки ще бъдат премахнати и ще почувствате кожата си по-чиста от всякога. Циркулацията на кръвта в кожата ви ще се подобри, като се гарантира, че всички необходими хранителни вещества и кислород имат добър достъп до всички слоеве на кожата, така че тя да е по-здрава и по-красива.

След микродермабразиото ще установите, че кожата ви е с подобрени способности да абсорбира избраните от вас продукти за грижа за кожата. За тези, които лекуват кожни заболявания като акне, това може да бъде особено важно, тъй като продуктите за борба с акне и за грижа за кожата ще са по-ефективни и ще има повече полза от тях. Микродермабразиото може също да намали размера на порите, като ги отпуши и подобри циркулацията.

Едно от най-важните предимства при микродермабразио е, че това е безопасна процедура, особено когато се извършва от квалифициран козметик или опитен дерматолог. Тази процедура не е толкова инвазивна или рискова, колкото други популярни процедури като химически пилинг или лазерни терапии.

Въпреки че процедурата е много по-неинвазивна и лека, тя все пак дава невероятно добри, бързи и видими резултати. Времето за възстановяване не е дълго и обикновено отнема само няколко часа, за да изчезнат зачервяванията.

микродермабразио


Може би се чудите дали микродермабразиото може да намали белезите от акне? Отговорът е, че зависи от естеството и дълбочината на белега.

Повърхностните белези от акне след терапия би трябвало да избледнеят или напълно да изчезнат. Ако белегът е по-дълбок, тогава не се очаква много голям ефект, но все пак се наблюдава някакво подобрение в текстурата на кожата.

Тъй като микродермабразиото подобрява цялостната текстура на кожата и я прави много по-гладка, ще установите, че повечето белези са по-малко видими.

За да задълбочите стъпките в грижа за кожата, използвайте био масла за лице в комбинация с био кремове за лице, като допълнение към вашата ежедневна рутина.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!