диамантено дермабразио
Грижа

Диамантено дермабразио: всичко, което трябва да знаете

Bulgarianbeauty
22 ноември 2022г.

Диамантено дермабразио е медицински метод, който се използва за ексфолиране и премахване на мъртвите и неравни слоеве по кожата. Той се фокусира върху дълбоко стимулиране и хидратиране на клетките Диамантеното дермабразио спомага за катализиране растежа на еластичните влакна, които поддържат жива и освежена нашата кожа.

Предлагано от дерматолози и много специалисти в спа център, диамантеното дермабразио е най-известно с това, че се бори с признаците на стареене, за да придаде на лицето ви по-сияен вид. Ето какво още трябва да знаете, ако обмисляте лечението или просто се чудите какво представлява тази бляскаво звучаща грижа за кожата.

Диамантено дермабразио: съвременна процедура, вдъхновена от древността

диамантено дермабразио


Първият прототип на диамантеното дермабразио е разработено през 1985 г. от група дерматолози в Италия. Процедурата е вдъхновена от древните египетски методи. Още тогава лекарите са използвали шкурка, за да изглаждат и изтриват мъртвата кожа на своите пациенти.

В началото на 2000-те години този метод процъфтява и се превръща в обичайно редовно лечение за много хора. Напредъкът включва кристално дермабразио. При него се използва спрей, съдържащ частици от кристали, които спомагат за лесно отстраняване на мъртвата кожа.

Днес под диамантено дермабразио се разбира ексфолираща процедура за отстраняване и изсмукване на мъртвите клетки от повърхността на кожата. Тя включва ръчно устройство с груб ръб, покрит с диамантен прах, което се прилага директно върху кожата. Въпреки че има устройства, които позволяват извършването на процедура вкъщи, специалистите съветват тя да се прави от дерматолог или козметик.

Диамантено дермабразио: накратко за процеса

диамантено дермабразио


Самият процес помага за минимизиране и премахване на бръчки, фини линии, черни и бели точки, неравна текстура на кожата, разширени пори и други.

Диамантеното острие (направено от усъвършенстван производител на медицинско оборудване) и отстраняването на мъртвата кожа стимулират производството на еластин и колаген, което кара клиентите да изглеждат по-млади от всякога.

Стъпките на процедурата са сравнително лесни и обикновено се изпълняват в рамките на един час. Започва с почистване на кожата от лицензиран естетичен дерматолог или козметик.

След това практикуващият ще прекара диамантения накрайник на машината по повърхността на кожата ви, създавайки лек вакуум.

Това предизвиква процеса на ексфолиране. Вакуумът се грижи за прибирането и премахването на мъртвите кожни клетки, намиращи се по повърхността на лицето ви.

Имайте в предвид, че след процедурата кожата Ви може да бъде леко зачервена, но до 2-3 часа ще избледнее. Специалистите споделят, че са забележими ефекти обикновено настъпват след три сесии с естетичен дерматолог. Препоръчителният брой процедури обаче е шест за постигане на максимално хидратирано и подхранено лице през цялата година.

Предимства за кожата от приложението на диамантеното дермабразио

Диамантеното дермабразио може да се използва за лечение на матова кожа и обезцветяване, което може да направи кожата ви да изглежда по-малко млада. Ето какви предимства носи още тази процедура за нашата кожа:

Изравнява текстурата на кожата

диамантено дермабразио


Дерматолозите споделят, че хората, които се подлагат на тази процедура, забелязват по-гладка кожа и по-сияен тен още след втората процедура. И не, това не е магия! Изсмукването на мъртвите клетки стимулира производството на колаген, което прави кожата да изглежда по-гладка и по-млада.

Подобрява тена | Предимства на диамантено дермабразио

диамантено дермабразио


Диамантеното дермабразио нежно стимулира кожата, за да насърчи кръвообращението и да придаде на кожата незабавен блясък.

Диамантеното дермабразио намалява възрастовите петна и тъмните петна, оставени от акне Премахването на мъртвите клетки от повърхността на кожата прави лицето Ви да изглежда по-сияещо.

Подобрява усвояването на продукта

диамантено дермабразио


Диамантеното дермабразио разчиства пътя на продуктите против стареене и избелване на кожата да достигнат и проникнат по-лесно в кожата.

Може да помогне за изхвърлянето на мръсотията от запушените пори Премахването на мъртвите кожни клетки позволява на кожата да „диша“, което разхлабва излишното натрупване на мазнина и прави екстракциите на лицето по-лесни и по-малко болезнени.

Вместо заключение


Тъй като разширяването и иновациите на диамантеното дермабразио продължават, важно е да се признае, че тази процедура насърчава по-здравословен начин на живот. Тя Фокусира се върху органични и неинвазивни техники за подпомагане на грижата за всички типове кожа и продължава да бъде клинично ефективна процедура днес.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!