премахване на капиляри по краката
Грижа

Премахване на капиляри по краката | Как да се справим за броени дни?

Bulgarianbeauty
28 януари 2023г.

Нежеланите кръвоносни съдове, като спукани капиляри, капилярни звездички, разширени венозни мрежи в крайниците, са естетически проблем за много хора и съвсем логично те се интересуват от възможностите за премахване на капиляри по краката.

Постиженията в областта на лазерните технологии и оборудването решават този проблем максимално ефективно, бързо и безболезнено.

Но съществуват и други методи за премахване на капиляри по краката, от които бихте могли да се възползвате и които могат да бъдат по-ефективни и подходящи във вашия конкретен случай.

Лазерното отстраняване на капиляри и повърхностни кръвоносни съдове, за разлика от традиционните методи, използвани досега, протича без усложнения и нарушаване на целостта на кожата.

Справянето с този проблем изисква освен извършване на процедури от естетичен характер и спазване на определен двигателен режим, носене на компресионни чорапи, а при значителен дискомфорт – консултация със специалист и последваща терапия.

Независимо на кой метод за премахване на капиляри по краката сте се спрели, или обмисляте в момента, в тази статия ще поговорим малко повече за различните възможности, които имат за премахване на капиляри по краката. Останете с нас!

Премахване на капиляри по краката – Склеротерапия


премахване на капиляри по краката


Склеротерапията е един от най-разпространените и добре познати методи за премахване на капиляри по краката. При склеротерапията в засегнатия кръвоносен съд се инжектира специален разтвор.

Разтворът причинява белези по кръвоносния съд. Тези белези принуждават кръвта в кръвоносния съд да бъде пренасочена към близък здрав кръвоносен съд.

Засегнатият кръвоносен съд в крайна сметка се свива и по-късно се абсорбира отново от тялото, което води до избледняването му. По този начин капилярите са по-малко видими и не създават нарушения на добрия вид на вашите крака, или друг вид дискомфорт.

Премахване на капиляри по краката – Радиочестотна аблация


премахване на капиляри по краката


Известна също като ендовенозна аблация, тази процедура включва използване на радиочестотна енергия за запечатване на засегнатия кръвоносен съд. Кръвоносните съдове се третират чрез нагряване на стените им с помощта на радиочестотни вълни.

Тази топлина кара стените на кръвоносните съдове да се разрушат, затворят и след това да се запечатат. Тази процедура е по-малко инвазивна, но също толкова ефективна, колкото хирургичните лечения, като отстраняване на кръвоносни съдове или ексцизия на разширени вени.

Премахване на капиляри по краката – Ендовенозни лазерно лечение


премахване на капиляри по краката


Ендовенозното лазерно лечение (EVLT) е едно от най-препоръчваните лечения за големи разширени вени, но може да се използва и за премахване на капиляри по краката. Известно също като ендовенозна лазерна аблация, EVLT обикновено се използва за лечение на разширени капиляри и вени по козметични причини.

Въпреки това, тази процедура може да се използва и за премахване или намаляване на болезнените симптоми, свързани с разширени капиляри и вени, като подуване, дразнене на кожата, възпаление или болки.

Премахване на капиляри по краката – Микрофлебектомия


премахване на капиляри по краката


Известно още като амбулаторна флебектомия, лечението с микрофлебектомия е друга ефективна и минимално инвазивна възможност за отстраняване на увредени и разширени кръвоносни съдове по краката.

С помощта на микроскопични разрези, кръвоносните съдове се отстраняват през повърхността на крака. Процедурата обикновено се използва за лечение на по-големи разширени вени и може да бъде алтернативен вариант, когато склеротерапията е неефективна.

Премахване на капиляри по краката – Допълнителни съветиАко търсите неинвазивни възможности за премахване, лечение и превенция на капиляри и разширени вени по краката, някои консервативни лечения ще помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта. Няколко прости промени в начина на живот могат да направят огромна разлика в състоянието ви, например:

  • Ако сте с наднормено тегло, прекомерният натиск върху кръвоносните съдове на краката ви може да причини повече болки. Като отслабнете с диета и упражнения, можете да помогнете за премахването на част от болката и дискомфорта и да предотвратите появата на нови разширени и видими кръвоносни съдове като капиляри и разширени вени.

  • Опитайте се да избягвате да стоите прави или седнали за дълги периоди. Ако работата ви изисква да сте на крак или да седите зад бюро с часове, не забравяйте да правите много почивки, за да тренирате или да отпуснете краката си.

  • Не кръстосвайте краката си, докато седите.

  • Упражненията и разтягането ще ви помогнат да подобрите мускулната сила, като същевременно ще увеличите здравословния кръвен поток към крайниците.

  • Избягвайте да носите дрехи, които са стегнати около талията, горната част на бедрата и краката, тъй като могат да ограничат естествения приток на кръв.

Премахването на капиляри по краката е въпрос не само на естетика и подобряване на външния вид.

Няма съмнение, че краката ви ще изглеждат много по-добре и без тези видими кръвоносни съдове, но преимуществата на модерните и неинвазивни методи за премахване на кръвоносните съдове и тяхното лечение се крият именно в премахване на дискомфорта, болката, а също и превенция на повторната проява на проблема.

Обърнете внимание на козметиката, която използвате. Ние от Bulgarian Beauty, препоръчваме проучването на ползите за здравето при използването на био козметика.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!