Грижа

Премахване на капиляри по краката – как да се справим с проблема

Bulgarianbeauty
28 Януари 2023г.
10 мин

Нежеланите кръвоносни съдове, като спукани капиляри, капилярни звездички, разширени венозни мрежи в крайниците, са естетически проблем за много хора и съвсем логично те се интересуват от възможностите за премахване на капиляри по краката.

Постиженията в областта на лазерните технологии и оборудването решават този проблем максимално ефективно, бързо и безболезнено.

Но съществуват и други методи за премахване на капиляри по краката, от които бихте могли да се възползвате и които могат да бъдат по-ефективни и подходящи във вашия конкретен случай.

Лазерното отстраняване на капиляри и повърхностни кръвоносни съдове, за разлика от традиционните методи, използвани досега, протича без усложнения и нарушаване на целостта на кожата.

Справянето с този проблем изисква освен извършване на процедури от естетичен характер и спазване на определен двигателен режим, носене на компресионни чорапи, а при значителен дискомфорт – консултация със специалист и последваща терапия.

Независимо на кой метод за премахване на капиляри по краката сте се спрели, или обмисляте в момента, в тази статия ще поговорим малко повече за различните възможности, които имат за премахване на капиляри по краката. Останете с нас!

Премахване на капиляри по краката – склеротерапияСклеротерапията е един от най-разпространените и добре познати методи за премахване на капиляри по краката. При склеротерапията в засегнатия кръвоносен съд се инжектира специален разтвор.

Разтворът причинява белези по кръвоносния съд. Тези белези принуждават кръвта в кръвоносния съд да бъде пренасочена към близък здрав кръвоносен съд.

Засегнатият кръвоносен съд в крайна сметка се свива и по-късно се абсорбира отново от тялото, което води до избледняването му. По този начин капилярите са по-малко видими и не създават нарушения на добрия вид на вашите крака, или друг вид дискомфорт.

Премахване на капиляри по краката – радиочестотна аблацияИзвестна също като ендовенозна аблация, тази процедура включва използване на радиочестотна енергия за запечатване на засегнатия кръвоносен съд. Кръвоносните съдове се третират чрез нагряване на стените им с помощта на радиочестотни вълни.

Тази топлина кара стените на кръвоносните съдове да се разрушат, затворят и след това да се запечатат. Тази процедура е по-малко инвазивна, но също толкова ефективна, колкото хирургичните лечения, като отстраняване на кръвоносни съдове или ексцизия на разширени вени.

Премахване на капиляри по краката – ендовенозни лазерно лечениеЕндовенозното лазерно лечение (EVLT) е едно от най-препоръчваните лечения за големи разширени вени, но може да се използва и за премахване на капиляри по краката. Известно също като ендовенозна лазерна аблация, EVLT обикновено се използва за лечение на разширени капиляри и вени по козметични причини.

Въпреки това, тази процедура може да се използва и за премахване или намаляване на болезнените симптоми, свързани с разширени капиляри и вени, като подуване, дразнене на кожата, възпаление или болки.

Премахване на капиляри по краката – микрофлебектомияИзвестно още като амбулаторна флебектомия, лечението с микрофлебектомия е друга ефективна и минимално инвазивна възможност за отстраняване на увредени и разширени кръвоносни съдове по краката.

С помощта на микроскопични разрези, кръвоносните съдове се отстраняват през повърхността на крака. Процедурата обикновено се използва за лечение на по-големи разширени вени и може да бъде алтернативен вариант, когато склеротерапията е неефективна.

Премахване на капиляри по краката – допълнителни съветиАко търсите неинвазивни възможности за премахване, лечение и превенция на капиляри и разширени вени по краката, някои консервативни лечения ще помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта. Няколко прости промени в начина на живот могат да направят огромна разлика в състоянието ви, например:

  • Ако сте с наднормено тегло, прекомерният натиск върху кръвоносните съдове на краката ви може да причини повече болки. Като отслабнете с диета и упражнения, можете да помогнете за премахването на част от болката и дискомфорта и да предотвратите появата на нови разширени и видими кръвоносни съдове като капиляри и разширени вени.

  • Опитайте се да избягвате да стоите прави или седнали за дълги периоди. Ако работата ви изисква да сте на крак или да седите зад бюро с часове, не забравяйте да правите много почивки, за да тренирате или да отпуснете краката си.

  • Не кръстосвайте краката си, докато седите.

  • Упражненията и разтягането ще ви помогнат да подобрите мускулната сила, като същевременно ще увеличите здравословния кръвен поток към крайниците.

  • Избягвайте да носите дрехи, които са стегнати около талията, горната част на бедрата и краката, тъй като могат да ограничат естествения приток на кръв.

Премахването на капиляри по краката е въпрос не само на естетика и подобряване на външния вид.

Няма съмнение, че краката ви ще изглеждат много по-добре и без тези видими кръвоносни съдове, но преимуществата на модерните и неинвазивни методи за премахване на кръвоносните съдове и тяхното лечение се крият именно в премахване на дискомфорта, болката, а също и превенция на повторната проява на проблема.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!