обезкосмяване на интимните части
Грижа

Обезкосмяване на интимните части | 7 ефективни начина

Bulgarianbeauty
28 ноември 2022г.

Нормално е да се чувствате леко смутени, когато става въпрос за обезкосмяване на интимните части. В днешно време обаче има ефективни начини за премахване на космите от това така деликатно място. Тази статия на Bulgarian Beauty отговоря на някои от най-горещите въпроси относно обезкосмяването. Приятно четене!

Обезкосмяване на интимните части чрез бръснене

обезкосмяване на интимните части

Обезкосмяване на интимните части чрез бръснене води до премахване на косъмчета от самата основа.

Резултатът е гладко покритие и изчистен външен вид, без никакви наболи косми, което го прави популярен и най-вече безболезнен избор сред повечето жени.

Смята се сравнително безболезнен процес, особено ако знаете правилния метод за това. Единственият недостатък на бръсненето е, че бръсначът контактува директно с кожата ви. Това понякога може да доведе до временно зачервяване, сърбеж или дразнене.

Докато се бръснете, имайте предвид, че кожата на интимната ви зона е тънка. Ако не сте внимателни и не вървите бавно по време на бръснене, можете да се порежете. Поради тези причини непосредствено преди планирата ваканция или пътуване.

Обезкосмяване на интимните части чрез кола маска

обезкосмяване на интимните части

В наши дни наличието на ленти за кола маска у дома направи задачата за обезкосмяване на интимните части лесна и достъпна. Вече не е нужно да бягате до козметичен салон, за да се депилирате.

Можете да закупите ленти за кола маска, които се предлагат в повечето супермаркети и местните аптеки. Кола маската винаги е била популярен избор сред жените, тъй като процедурата им позволява да премахват повече косъмчета наведнъж.

Това обикновено причинява известна болка и може да доведе до дразнене. Тъй като кожата на интимните части е чувствителна, издърпването на косъмчетат може да причини инфекция, ако не се направи правилно.

Кола маската определено е по-болезнена в сравнение с други методи за премахване на косми. Въпреки това, този метод осигурява чиста кожа за по-дълъг период от време в сравнение с други методи.

Обезкосмяване на интимните части чрез кремове

обезкосмяване на интимните части

Кремовете за депилация са чудесен начин за премахване на космите от интимните части. Тези кремове съдържат химикали, които водят до отслабване на космите по тялото от основата им.

Не забравяйте да направите тест с пластир, преди да нанесете крема върху интимната си част. Поставете малко количество върху вътрешната част на лакътя или малка част от ръката си.

Изчакайте да видите дали ще се развие някаква реакция. В случай, че забележите дразнене, зачервяване или възпаление, не използвайте крема върху интимните си части.

Ако всичко е наред, нанесете крема и го отстраните с помощта на шпатула след посоченото на опаковката време.

Обезкосмяване на интимните части с епилатор

Епилаторите са електрически устройства, които сами издърпват космите от корена. Можете да закупите епилатор и да го използвате, когато е необходимо, от уюта на вашия дом.

Епилаторите трябва да се движат бавно върху областта, от която искате да премахнете космите. Дръжте кожата си здраво, докато го правите, позволявайки на устройството да изтръгне косата.

Трябва да ексфолирате кожата си, преди да използвате машината, или ще има повишен риск от врастнали косми. Епилаторите осигуряват гладко покритие за по-дълго време, но може да причини известно количество болка.

Обезкосмяване на интимните части в козметичен салон

Кола маска

обезкосмяване на интимните части

Депилацията от професионалист е един от най-надеждните и безопасни методи за обезкосмяване на интимните части. Професионалната кола маска може да ви помогне да премахнете космите от зони, които може да са трудни за достигане.

Много салони за красота и естетични центрове предлагат тази услуга. Само премахването на космите от интимните части не е достатъчно! Добре е след тази процедура да използвате продукти за интимната грижа и хигиена, които ще направят кожата ви в интимната област мека и гладка.

Лазерна епилация

Обезкосмяването на интимните части чрез лазер води до разрушаване на самите космени фоликули. Лазерите са усъвършенстван метод за премахване на нежеланото окосмяване и забавяне на повторния растеж на космите с доста голяма разлика.

Премахването на косми чрез лазер се извършва от професионалист в клинична среда. Това обикновено изисква определен брой последващи действия за шест до осем седмици, за да се предотврати повторното поникване на косъмчетата.

обезкосмяване на интимните части

Обезкосмяването на интимните части чрез лазер

Електролизата е процедура, която кара косъмчетата да пада или предотвратява повторното израстване на нова коса. Процесът използва радиовълни, за да наруши растежа на космените фоликули.

Електролизата обикновено е насочена към един космен фоликул наведнъж и една сесия може да продължи от 20 до 60 минути.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!