Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (16).png
Грижа

Маски за ръце | Кога и как да ги използваме

Bulgarianbeauty
20 ноември 2022г.

От блестящи пръстени до маникюр и цветен лак за нокти, ние несъмнено обичаме да правим ръцете си красиви!

Но за да са поддържани ръцете ни, да изглеждат наистина добре и да се усещат меки и нежни, ще ни е нужно нещо повече от маникюр всяка друга седмица.

Допълнителна грижа за кожата на ръцете е задължителна и нито една грижа за ръцете не е завършена без употребата на маски за ръце.

Може би сте чували за маските за лице, но може и да не сте чували за маски за ръце.

Преди да ви кажем какво представляват тези леко пренебрегвани, но изключително ефикасни и важни маски за ръце, в тази статия ще се опитаме и да ви разкажем защо маските за лице са не просто глезотия, а истинска необходимост за неуморните ръце, от която кожата на ръцете наистина се нуждае и жадува.

Маски за ръце – от какво имат нужда ръцете


Ръцете ни не получават достатъчно внимание за сметка на упоритата работа, която вършат всеки ден. Независимо дали пишем на компютъра, мием чинии, градинарстваме или извършвате друг вид ръчна работа, ръцете ни са невъзпетите герои на ежедневието и е крайно време да им обърнем малко заслужено внимание.

Ръцете ни вършат куп неща и това ги прави податливи на преждевременно стареене, бръчки, мехури и сухота. И тъй като винаги използваме ръцете си, те са постоянно изложени на въздействието на елементите - студен вятър, гореща вода и вредно слънце (много от нас забравят да сложат слънцезащитен крем върху ръцете си!).

Дори и да не работим прекомерно много с ръцете си, вероятно ги мием доста често. За съжаление, този хигиенен навик дехидратира кожата ни при всяко измиване. И ако това не е достатъчно лошо, с напредването на възрастта, кожата естествено губи еластичността си.

А загубата на еластичност на кожата е причина за появата на бръчки и отпусната кожа. Ето защо ръцете ни заслужават малко повече от нанасяне на крем когато се сетим. И тук най-важна роля играят подхранващите и хидратиращи маски за ръце.

Маски за ръце – какво представляват?


Представете си маска за лице...обаче тази е за ръцете ви. Маските за ръце изглеждат точно така, както си ги представяте - кремообразни, овлажняващи, хидратиращи, пълни с витамини и ценни хранителни вещества, които са така нужни на кожата на ръцете.

Маските за ръце работят точно като маските за лице. Те се нанасят и оставят върху кожата, за да подействат, като добавят и улавят влага и хранителни вещества и ги запазват в слоевете на кожата.

Маската се нанася на плътен слой по ръцете и се оставя така за известно време (обикновено около 10-20 минути), докато попие и започне да действа с овлажняващата си магия.

Не се тревожете, че употребата на маски за ръце ще изцапа с продукт всичко в близкия периметър и ще създаде дискомфорт. Съвсем не е така. Просто поставете чифт стари ръкавици или дори чифт чорапи върху намазаните с маска ръце и готово.

За още по-голямо улеснение и удобство, на пазара се предлагат маски за ръце под формата на ръкавици, които само отвътре са напоени с продукт. Те са изключително лесни за употреба – поставяте ги, изчаквате оказаното на опаковката време, премахвате ги и ги изхвърляте.

Маски за ръце – от какво са направени?


От какво се правят маските за ръце? На пазара има много готови за употреба маски за ръце, направени със здравословни за кожата съставки като алое вера, масло от жожоба, екстракти от зелен чай и муцин от охлюв (да, правилно сте прочели, охлювеният муцин е един от най-ценните продукти за възстановяване на загрубялата кожа и възвръщане на хидратацията).

quote symbol image
"Но вие можете също да направите маска за ръце в домашни условия и със съставки, които вече имате в кухнята. Само за няколко минути можете да забъркате маска за ръце, като използвате обикновени хранителни продукти като картофи, авокадо, зехтин, ананаси или банани. "
quote symbol image

Маски за ръце – защо са важни?


Надяваме се, че вече сме ви убедили, че ръцете ви заслужават допълнителна грижа. Но защо маските за ръце са един от най-добрите начини да проявите тази грижа?

Първо, маските за ръце са отличен начин за осигуряване на така необходимата влага на ръцете ви. И вече знаете, че кожата ви се нуждае от овлажняване, за да поддържа своята еластичност и да остане мека, здрава и красива.

Второ, маските за ръце са лесни за намиране - можете да ги закупите от козметичния магазин или да си направите сами у дома.

Трето, те са лесни за използване. Следващия път, когато гледате любимото си предаване, нанесете маската върху жадните си ръце и преди епизодът да приключи, ще имате по-меки и по-хидратирани ръце. Няма извинение да не използвате маска за ръце, наистина!

Маски за ръце – домашна маска за ръце

Ето и един пример за чудесна маска за ръце, която лесно можете да забъркате в домашни условия и няма нужда да бягате до магазина за специални съставки.

Вероятно вече имате поне няколко картофа в кухнята си. Сварете един картоф и след като изстине достатъчно, за да го докоснете, го обелете и намачкайте с вилица.

След това добавете към пюрето от картоф прясно мляко и любимото си масло (това може да е зехтин, кокосово масло и т.н.). Разбъркайте продуктите, докато получите смес тип гладко пюре или паста. Това е! Нанесете маската върху ръцете си, оставете да престои около 15 минути и след това я изплакнете с вода.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!