кератинова терапия за коса
Козметика

Кератинова терапия за коса | Тайна за здрава и блестяща коса

Bulgarianbeauty
18 октомври 2022

Красивата коса винаги е била обект на завист и възхищение сред жените, независимо в коя част на света се намират. Красивата коса е благословия, която се дава на много малко дами.

Докато едни се борят с нея всеки ден, други не се притесняват да размахват перфектната си грива, карайки другите да позеленеят от завист.

Ако и вие сте от жените, на които им се налага всеки ден да се борят със своята коса и търсите поредната терапия, на която да се подложите у дома, ви съветваме да продължите да четете и да се откажете от домашните процедури. Доверете се на науката!

С развитието на козметичната индустрия се появи и революционната процедура за косата, наречена кератинова терапия. Благодарение на тази терапия много жени по света са подобрили състоянието на своята коса, която вече е копринено мека и бляскава, а не суха и изтощена.

Какво представлява кератинът?Кератинът е основният протеин, който естествено присъства в състава на нашата коса. Косата не само съдържа кератин, но е съставена предимно от протеини, свързани с кератина. Той действа като външен защитен и вътрешен структурен протеин, който предпазва косъма и го поддържа здрав.

кератинова терапия за коса  <div class="text-container">
   <div class="text">
    Поради различни външни фактори, които вредят на косата ни - слънце, замърсяване, химикали или промени в начина ни на живот, кератинът се изчерпва. Тази загуба прави косата ни суха, увредена и без блясък.
   </div>
   <div class="grow"></div>
  </div>

Какво представлява кератинова терапия за коса?По време на кератиновата процедура в косата се добавя изкуствен кератин, за да изглежда гладка, блестяща и без къдрици. Това прави процедурата много популярна не само сред жените, а и сред мъжете. Кератиновата терапия запълва порестите места в косата, които са се появили в следствие на загубата на кератин.

кератинова терапия за косаТези порести места помагат на косъма да се накъсва и заплита. Терапията с кератин по същество представлява възстановяване на косата чрез връщане на изгубения протеин във всеки косъм.

Какво да очаквате след кератинова терапия за коса?Кератиновата терапия ще направи вашата коса копринено гладка, но това няма да трае вечно, а постепенно ще започне да си връща стария вид, ако не започнете да се грижите по-добре за нея.

Косата ви няма да се сплеска напълно и да се лиши от обем, или пък ако сте с къдрава коса корените ви да станат къдрави, а краищата прави и гладки. Кератиновата терапия по същество действа като супер силен балсам, който подхранва косата ви, но с времето кератина отново ще се изчерпи.

Резултатите от терапията също варират при различните хора. Терапията възстановява увредените части на косата ви. Тя става по-блестяща, по-малко накъсана и лесна за оформяне, но това са само някои от предимствата, които можете да очаквате след като се подложите на терапията.

Ако косата ви е много къдрава, след процедурата няма да бъде такава и къдриците ви ще се изправят. Ако пък имате коса, която е леко на вълни, то тогава ще получите права и полирана коса.Ефектът от терапията ще бъде различен за всеки тип коса и е възможно да се разочаровате и да не получите ефекта, който сте търсили. Ако сте с много тънка и много права коса, то тази процедура в никакъв случай не е вашата.

Съветваме ви да се консултирате с фризьор преди да се подложите на процедурата и да разкажете подробно какъв резултат очаквате.Добре е да изберете опитен стилист, който да ви посъветва правилно спрямо типа на вашата коса. Консултацията с него ще ви гарантира, че ще подложите на терапията, която е най-подходяща за вас. Това е от съществено значение, тъй като всяка кератинова процедура не е еднаква.

Също така, ако предварително прочетете за терапият, това ще ви помогне, тъй като ще ви даде добра представа за това какво да очаквате. Не забравяйте да попитате за цената, тъй като тя варира в зависимост от дължината на косата.

Как да се грижите за косата след кератинова терапия за коса?След като се подложите на процедурата е препоръчително да инвестирате в добър сух шампоан, ако косата ви се омазнява бързо, тъй като няма да можете да миете косата си или да я връзвате с ластик поне 48 часа. Въпреки че косата ви ще стане по-податлива след третирането, няма да има съществена промяна в начина ви за грижа за косата. Все пак ще трябва да полагате допълнителни усилия, за да се грижите за нея.

кератинова терапия за косаСтилистите обикновено препоръчват да използвате шампоан без сулфати. Това ще осигури дълготрайност, тъй като шампоанът няма да противодейства на терапията. Консултирайте се с фризьора си за продукти за последваща грижа, за да запазите копринено гладката си коса за по-дълъг период от време.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!