Козметика

HIFU лифтинг | Що е то и как ще ни преобрази

Bulgarianbeauty
22 ноември 2022г.

Дами, спокойно! Надеждата не е загубена. Има решение! Едно от най-ефективните средства за справяне с тези несъвършенства несъмнено е процедурата - HIFU лифтинг.

С напредване на възрастта все по-често започваме да забелязваме в бръчките в огледалото. В началото те са фини и безобидни, докато в един момент вече не могат да бъдат избегнати.

Дори едно толкова безобидно действие като усмивката може да доведе до появата им.

Прочетете статията, за да разберете какво представлява тази процедура и как тя помага на дамите да поддържат лицето си гладко.

Какво представлява HIFU лифтинг?

HIFU лифтингът представлява високоинтензивен фокусиран ултразвук. Той е сравнително нов неинвазивен и безболезнен заместител на операцията за повдигане и стягане на лицето.

HIFU лифтинг


При HIFU лифтингът се използват ултразвукови вълни, като тези, използвани при ехографията. HIFU процедурата обаче е насочена към определени слоеве на кожата с фокусирани лъчи от ултразвукова енергия.

По този начин се насърчава производството на колагенови влакна. Колагенът, както вероятно знаете е отговорен за укрепването на телесните тъкани, включително на кожата.

Как действа процедурата HIFU лифтинг?

Устройството HIFU е насочено към слоевете на кожата под повърхността с фокусирани лъчи от ултразвукова енергия.

Ултразвуковата енергия незабавно нагрява този слой. Когато целевите клетки достигнат определена температура, те получават клетъчно увреждане.

HIFU лифтинг


Клетъчното увреждане стимулира производството на колаген, а той е отговорен за поддържането на естествената структура на кожата. В резултат на това кожата става по-стегната и по-млада поради повишеното съдържание на колаген.

Какво е времето за възстановяване след HIFU лифтинг?

След HIFU процедурата не се налага медицински престой и можете веднага да се върнете към ежедневието си.

За разлика от това хирургичният лифтинг е сравнително дълга операция, която отнема 2-4 часа. Времето за възстановяване след този вид лифтинг е между 2 и 4 седмици.


След операцията на главата ви се поставя превръзка, дренажът на течността от мястото на операцията продължава няколко дни, а шевовете обикновено се премахват след една седмица.

Болката, отокът и синините са често срещани следоперативни усложнения, които могат да продължат няколко седмици или дори месеци. При лечението с HIFU няма да изпитате нищо от това.

Резултати от HIFU лифтинг

Терапията с HIFU се основава на естествения механизъм за подмладяване на кожата. С други думи, отпускането на кожата и бръчките се лекуват само чрез стимулиране на кожата да произвежда естествени протеини. При HIFU процедурата не се инжектира нищо в тялото. Това означава, че лицевите мускули не се парализират и няма прекомерен стрес от анестезия, рани и шевове.


HIFU лифтинг преди и след процедурата: какво да правим и какво да избягваме

Терапията с HIFU е неинвазивна, помага за подмладяване на кожата и дава най-добри резултати.

Въпреки че процесът е прост, е необходимо да знаете колкото се може повече за грижите преди и след HIFU процедурата.

HIFU лифтинг


Денят преди терапията

HIFU лифтингът е сравнително безопасно. Има едно единствено условие, което трябва да се спази денят преди започването на процедурата. Хората да няма болки в гърлото, тъй като простудните състояния и треската пречат на оздравителния процес. При наличие на такива обстоятелства HIFU лифтингът се извършва след пълно възстановяване. В деня на терапията Важно е да избягвате нанасянето на грим и овлажняващи продукти в деня на процедурата.

Грижа за себе си след HIFU лифтинг

Имайте в предвид че в редки случаи след HIFU процедурата може да настъпи някое от следните състояния:

  • Изтръпване;
  • Зачервяване и синини;
  • Лек алергична реакция;
  • Подуване.

За да се сведе рискът от появата на странични ефекти, е добре да спазвате посочените по-долу съвети.

Избягвайте излагането на слънчева светлина

След HIFU лифтинга е необходимо да се избягва излагането на слънчева светлина и студ в продължение на няколко седмици. Препоръчва се също така използването на био слънцезащита. Той помага да се предотврати попадането на пряка UV светлина върху кожата. Това трябва да продължи до приключване на процеса на стягане на кожата.

Пийте повече вода

След HIFU лифтинга водата трябва да е приоритет пред другите напитки. Тя помага за подобряване на състоянието чрез производството на колаген в тялото. Във ваш интерес е да поддържате тялото си хидратирано затова пийте колкото се може повече вода.

Избягвайте алкохола

Алкохолът кара черния дроб да работи допълнително. След HIFU лифтинга черният дроб трябва да разгради инактивираните мазнини. Консумацията на алкохол означава, че черният дроб трябва да разгражда алкохола в допълнение към инактивираните мазнини.

Избягвайте да почесване на кожата си

Колкото и да е сладко да почесвате тялото си, когато ви сърби, препоръчваме да не дразните кожата си след HIFU лифтинга. Тъй като кожата е много чувствителна, това може да я увреди. Ако по кожата ви има рана, оставете я да заздравее по естествен начин.

Избягвайте да се къпете с гореща вода

Ако сте свикнали да използвате топла вода, използвайте хладка вода, тъй като това ще помогне на кожата ви да заздравее по-бързо.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!