Bulgarian beauty - заглавни снимки за статии (1).png
Козметика

Видове четки за грим и тяхното приложение

Bulgarianbeauty
19 Септември 2022г.

Различните видове четки за грим са неразделна част и задължителни за постигането на безупречен вид, който ще ви помогне да посрещнете деня си с увереност и усмивка. Дори и най-висококачествените грим продукти няма да изглеждат така добре, ако не са нанесени с подходящите видове четки за грим.Въпреки това, широкият избор и различните виове четки за грим,които са налични на пазара, може да направи пазаруването на такива стресиращо и объркващо. Ако закупите комплект от няколко четки може дори да не знаете всички имена на четките за грим или да не можете да разпознаете тяхната специфична употреба.Разбира се, ако искате да преминете от ниво аматьор на ниво професионалист в света на красотата, трябва да се въоръжите с правилните знания и, без съмнение, правилните четки за грим.

Проучването на абсолютно всички видове четки за грим само по себе си е невероятно предизвикателство поради огромното разнообразие и разновидности. Ето защо в тази статия ние филтрирахме опциите до най-полезните и многофункционални инструменти за постигане на перфектен външен вид.Разбирането как правилно да използвате различните видове четки за грим позволява прецизността и контрол при употреба. От тях се нуждаете, за да постигнете разнообразен спектър от визии – ежедневни и за специални случаи.
В тази статия ще ви покажем кои са основните и най-често употребявани четки за грим на лицето и очите, които задължително трябва да присъстват във вашия козметичен несесер.

Видове четки за грим – четка за пудраЧетката за пудра е една от основните сред различните видове четки за грим, която заслужено трябва да присъства на вашата тоалетка. Четката за пудра се използва за нежно нанасяне и разпределяне на пудра за лице, но може да се използва и за други видове прахообразни продукти за лице като руж, бронзант, хайлайтър.Четката за пудра обикновено е дебела, гъста четка, със синтетични или естествени влакна, която може да се изпълнява за множество цели. Тази вездесъща четка за грим (едва ли можете да намерите комплект за грим без нея) е важен инструмент, без който нито един макиаж няма да е завършен.За да използвате четка за пудра правилно, потопете четката в прахообразния продукт – използва се както за пресовани, така и за насипни пудри – и с кръгови или плавни движения нанесете продукта на лицето, докато постигнете равномерно покритие.
Професионален съвет: по-лесно е да постигнете равномерно нанасяне, ако започнете от средата на лицето и движите четката навън.От всички видове четки за грим, четките за пудра са много подходящи за добавяне на цвят като руж, когато искате по-естествен, по-малко пигментиран резултат.

Видове четки за грим – плоска четка за фон дьо тенПлоската четка за фон дьо тен прилича на четка за нанасяне на пудра, но върховете на влакната й са подрязани на едно ниво, така че се получава голяма и равна площ, с която се нанася продукт по цялото лице.
Въпреки че има наистина много различни видове четки за нанасяне на фон дьо тен, тази заслужено обира овациите заради равномерното нанасяне на продукта, което осигурява.Плоската четка има поразителен външен вид и не прилича на стандартните четки за кремообразни продукти, но като ефект е много по-добра. Този тип четки са чудесни за наслояване на продукта, ако търсите средно или плътно покритие. База, фон дьо тен и кремообразен руж могат да се нанасят безпроблемно и равномерно с този тип четка.

Този тип четки могат да се използват с пудри, но най-ефективни и добри са в нанасяне на течни и кремообразни продукти.За да използвате тази четка правилно, поставете крем руж или фон дьо тен на ръката си и внимателно потопете четката в продукта, след това нанесете върху лицето с кръгови движения от центъра на лицето навън. Използвайте леки движения, за да притискате четката надолу върху лицето си сякаш потупвате.Не натискайте прекалено силно влакната, защото прекалено големият натиск в крайна сметка ще остави петна от грим по лицето ви. Досега това не е било тенденция в грима, така че е най-добре да го избягвате. Чрез тази техника ще успеете да нанесете продукта на плътен слой и да скриете всички несъвършенства по кожата.

Видове четки за грим – четка за контур

Искали ви се структурата на лицето ви да е по-изразена? Да имате високи скули като на фотомодел, тънко и право носле, по-изразена брадичка, по-малко чело? Е, всичко това може лесно да се постигне с техниката контуриране, а за нейното изпълнение няма как да минете без четка за контуриране.Контурирането е умение за нанасяне на грим, което всеки любител на грима трябва да знае, но е и такова, което изисква практика, за да се усъвършенства. Най-лошият сценарий, когато се опитвате да направите добър контур?Тъмни ивици от недобре разнесен продукт. Първата стъпка е инвестирането в добра четка за контур, чиито влакна са отрязани под ъгъл. За целите на контуриране е важно да се използват скосени четки, а не плоски, защото те ви позволяват да следвате естествените извивки на лицето си.След като изберете подходящият за тена на кожата ви нюанс контуриращ продукт, ето как да работите и с четката.
Ако искате да намалите визуално челото си, очертайте зоната по линията на косата контурираща четка. След това направете муцунка с издадени напред устни, все едно очаквате целувка, това ще накара скулите ви да изпъкнат.Точно под скулите си използвайте четката за контур, за да нанесете по-тъмния тон във вдлъбнатината под ябълките на бузите. Ако искате визуално да накарате долната част на лицето да изглежда по-слаба, вземете четката и очертайте линия по протежението на долната челюст. След като сте начертали всички тези контуриращи линии е нужно да разнесете продукта много добре с помощта на четка за пудра.

Видове четки за грим – четка за сенкиСъществуват различни видове четки за сенки, но тази, която е най-подходяща за нанасяне на сенки по клепача е плоската. Стандартната четка за сенки за очи е малка, обикновено плътна четка, предназначена за плътно нанасяне на сенки по целия клепач и в зоната под веждите.Това е чудесен инструмент за нанасяне и за база за сенки. Просто потопете четката в избраният от вас цвят сенки, отстранете излишният продукт чрез леко потупване на четката и нанесете върху клепача. За по-пигментиран ефект на сенките, можете да потопите четката във вода и след това в сенките.

Видове четки за грим – четка за сенки в сгъвката на клепачаЗа да придадете дълбочина на погледа си и драматично на грима на очите, задължително имате нужда от четка за сенки, която е специално създадена за удобно и равномерно нанасяне на продукт в сгъвката на окото.
Тази четка е просто задължителна, ако ще нанасяте повече от един цвят сенки и искате да прелеете двата цвята, но в същото време да подчертаете формата на окото.Четките нанасяне в сгъвката на клепача обикновено имат леко стесняване и „заостряне“ на косъмчетата на върха на четката. Тази особеност позволява висока прецизност, когато добавяте последните щрихи към опушения или cut crease грим на очите.
Използвайте тази четка за наслояване на пигмент там, където клепачът се сгъва естествено.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!