Лазерно подмладяване мнение
Грижа

Лазерно подмладяване | Мнения от експерти

Bulgarianbeauty
10 август 2023г.

Лазерното подмладяване е процедура, която има за цел да подмлади вида на кожата ви. В днешната статия от Bulgarian beauty ще развенчаем всички митове около лазерно подмладяване мнения от експерти, темата, която вълнува доста жени.

При лазерното подмладяване, горния слой на дермата се загрява до определена температура и тя променя своята структура. Този процес стимулира фибробластите да произвеждат нови колагенови и еластинови нишки. Вследствие на това малките кръвоносни съдове се редуцират, пигментациите изсветляват, разширените пори се свиват, кожата видимо се изглажда и фините бръчици намаляват.

Лазерно подмладяване - мнения от експерти

Лазерно подмладяване мнение

Ефектът от процедурата е видим непосредствено след нейния край и постоянно нараства през следващите дни, като пикът настъпва около 10 дни след самата процедура. През този период кожата постоянно се регенерира и подмладява в следствие на третирането с лазера.

Процедурата е получила своето одобрение от различни сертифициращи медицинската и естетична дейност организации, а резултатите от нея са доказани в много клинични наблюдения и изпитвания като метод за стимулиране на синтеза на колаген в кожата.

Научни изследвания на една от най-големите лаборатории, специализирана в научно – изследователската дейност в областта на стареенето и превенцията му, показали уникални резултати от сравнението на трите най-често използвани в световен мащаб методи за борба със стареенето и превенцията на бръчките по кожата.

При това изследване методите на сравнение били:

  • Третиране на кожата с медицински кремове – кремове, подобни на козметичните но с по-изчистен колаген (и по-висока цена);
  • Фотоподмладяване
  • Лазерно подмладяване
Резултатите показали, че при използването на медицински кремове, редуцирането на бръчките било с 19% при перманентно използване на тази козметика. При фотоподмладяване, след подлагане след 10-12 процедури редукцията на бръчките била с 30%. След 6-8 процедури “лазерно подмладяване” на кожата, бръчките били редуцирани с 54%

Лазерно подмладяване - мнения | Видове лазерни апаратури

Важно е преди да се подложите на процедурата “лазерно подмладяване” да сте запознати с видовете лазерна апаратура.

В зависимост от дължината на лазерните вълни има основно 5 вида лазерно подмладяване:

Неодимово лазерно подмладяване | Мнения от експерти

Лазерно подмладяване

Това е стандартният, най старият и най-често предлаганият в България метод. Този тип лазерно подмладяване единствено стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата.

Продължителността на действие на този метод лазерно подмладяване е 6-8 месеца. А за постигането на оптимален ефект е препоръчително да се подложите на 8-10 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

Диодно лазерно подмладяване

Това е модерен „премиум метод“. Под негово въздействие не само се стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата, но и се до голяма степен се редуцират и фини капилярни мрежички по кожата, което допринася за допълнителен свеж вид на кожата.

Този вид лазерно подмладяване е с продължителност на действие 12 месеца. За постигане на оптимален ефект са нужни 6-8 процедури, които се извършват на 10-14 дни.

Александритно лазерно подмладяване

Това е по-модерен метод от “неодимовото лазерно подмладяване”, който също единствено стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата.

Този метод е с продължителност на действие 10-12 месеца. За постигане на оптимален ефект е препоръчително 8-10 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

Q-SWITCHED лазерно подмладяване (златният стандарт)

Този лазер стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колаген, редуцира до голяма степен фините капилярни мрежички по кожата, свива до голяма степен разширените пори по кожата и редуцира и премахва пигментните петна.

Всичко това допринася за свежест и монохромност на цвета и кадифеност на кожата.

Продължителността на действие на този вид лазерно подмладяване е 12 месеца. За постигане на оптимален ефект се препоръчват 6-8 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

TRI-ACTIVE ULTRA INTENSE лазерно подмладяване (платинен стандарт)

Това е уникален лазерен апарат, който излъчва едновременно и четирите вида лазерно лъчение. А именно тези на неодимовия, диодния, александритния и q-switched лазери. Това позволява на пациента, в една процедура, да се възползва от предимствата на четирите вида лазери едновременно, което причислява тази иновативна и високоефективна лазерна технология към “най-висок клас лазерно подмладяване”.

Има и още видове технологии като:

Laser Genesis, който работи чрез нежно нагряване на дълбоките слоеве на кожата. По този начин се стимулира синтеза на колаген от фибробластите. Това води до намаляване на появата на фини линии и бръчки, порите се стягат, общия тонус и текстурата на кожата се подобряват, намалява зачервяването;

Лазерно подмладяване мнение

Пикосекундният лазер PicoSure разбива нежелания пигмент и ремоделира дълбоките слоеве на кожата, като свива порите, подобрява текстурата, намалява фините линии и бръчки и изравнява тена;

CO2 е аблативен лазер, който отстранява слоеве от увредена кожа. По този начин се стимулира регенерацията на кожата, като крайния резултат е подмладяване, подобряване на текстурата и стягане. Повлияват се дълбоки бръчки, разширени пори и белези.

Често задавани въпроси за “Лазерно подмлядяване | Мнения от експерти”

Процедурата е подходяща за всеки тип кожа

Подходяща е за кожа с тен през цялата година, без опасност от пигментиране. Процедурата е доказано ефективна за стимулиране синтеза на нов колаген. Лазерно подмладяване - мнения | Къде може да се прилага? Прилага се в областта на лицето, шиятa, деколте, ръце, както и други части от тялото

Лазерно подмладяване - мнения | Колко процедури са необходими за да видим резултат?

Обикновено за постигане на оптимален резултат от терапията е необходимо провеждането на 3 до 6 процедури през 4 седмици. Чрез процедурата се постига комплексно третиране на всички белези, вследствие от генетични, възрастови промени. От които разширени пори, пигментации, неравности по релефа, фини бръчки.

Ефектите след подлагането на тази процедура са наистина видими. Бръчките намаляват, цветът на лицето се изравнява, разширените пори се свиват, кожата се освежава и е тонизирана, омазнената кожа е овладяна, белезите от акне или пъпки са значително заличени.

Опасно ли е лазерното подмладяване?

Процедурата лазерно подмладяване нито е опасна, нито е болезнена, тъй като успоредно с лазера действа непрекъснато охлаждаща система, която допълнително предпазва епидермиса.

Колко ще ви струва подлагането на този вид процедура?

Цената зависи от вида лазер, който искате да подложите на кожата си. Има значение също в коя зона н атялото искате да третирате.

Ако изберете диодно лазерно подмладяване цените варират около 200 лв. Ако изберете q-switched лазерно подмладяване, то цените са над 200 лв. Ако изберете tri-active super intense лазерно подмладяване, цените са около 280 лв.

В различните салони, които предлагат такива процедури, цените са различни и предлагат различни оферти

Лазерното подмладяване е подходящо за всеки след 16-18 годишна възраст, тъй като клетките на кожата бавно започват да губят способността да произвеждат количествата колаген. Голямо предимство има, че не е болзнено. Освен това е доказано, че е най-ефективното средство при желанието за подмладен вид на кожата.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!