Фотоподмладяване мнения
Грижа

Фотоподмладяване мнения от експерти | Що е то?

Bulgarianbeauty
21 юли 2023г.

В интернет има много митове и лъжи относно фотоподмладяването. Ние от Bulgarian Beauty сме подготвили най-важното, което открихме при търсене в Google на тема “фотоподмладяване мнения”. Приятно четене!

Фотоподмладяване мнения

Какво представлява фотоподмладяването?

Фотоподмладяването е лазерно лечение, което може да помогне за намаляване на хиперпигментацията. Предимно повърхностна пигментация, като например увреждания от слънцето или лунички, старчески петна и спуканите капиляри. интересно, а също и най-лесната рецепта за био бисквити.

Действието му е посредством светлина с дължина на вълната, която силно привлича меланина. Светлината се насочва към нежеланите петна, след което се абсорбира като топлина, която нежно унищожава клетките.

Резултатът е временно потъмняване и образуване на корички на петната за 1-2 седмици, след което те постепенно се разсейват, разкривайки по-равномерен тен.

Някои хора могат да постигнат желаните резултати само за 1 сесия, но други може да се нуждаят от минимум 3 до 6 сеанса в зависимост от степента на увреждане на пигмента.

фотоподмладяване мнения

Фотоподмладяване мнения от експерти | Плюсовете

1. Резултатите от фотоподмладяването могат да се видят дори само след една процедура

Да, прочетохте правилно! В много случаи резултатите от процедурите за фотоподмладяване могат да се видят само след една-единствена процедура. Може би се чудите защо? Светлината на лазера се привлича от пигмента, а пигментът е с най-тъмен оттенък. Ето защо повечето клиенти получават най-много резултати още при първата процедура за фотоподмладяване. След втората и третата пигментът или е изсветлял, или е отстранен. Задължително условие преди процедурата е тестът на петната. Това е гаранция за по-висококачествена и безопасна услуга.

Фотоподмладяване мнения

2. Фотоподмладяването намалява фините линии и бръчките!

В допълнение към намаляването на пигментацията се забелязва цялостен подмладяващ ефект върху фините линии, бръчките и спуканите капиляри.Благодарение на дължините на вълните, използвани при процедурите за фотоподмладяване, ще можете да се откажете и от други инжекционни методи за премахване на бръчките.

3. Фотоподмладяването може да се извършва върху лицето и тялото.

В допълнение към лечението на пигментацията на лицето, процедурата е в състояние да намали и появата на увреждания от слънцето по различни части на тялото. Най-често срещаната област са гърдите, раменете и ръцете.

Често пъти се грижим за кожата на лицето си и често пренебрегваме тялото!

Фотоподмладяване мнения

Какъв е процесът на възстановяване от фотоподмладяване

Подуването, синините и зачервяването са обичайни и отшумяват за известно време. Веднага може да се използва студен компрес (20 минути включване, 20 минути изключване за около пет пъти на ден). Обработеният пигмент ще потъмнее и ще се появи ефект на перчене в рамките на 24 до 48 часа след процедурата. Този пиперлив ефект ще изчезне по естествен начин в рамките на около една седмица. Трябва да се избягва скубането/търкането.

След процедура също трябва да избягвате да се излаганете на слънце, като все пак се нанася широкоспектърен UVA/UVB слънцезащитен продукт. Избягване на горещи душове, горещи вани и сауни за поне 24 до 48 часа е задължително. Много е важно избягване на продукти, съдържащи ретиноиди, гликолова и салицилова киселина, бензоил пероксид, както и стягащи средства в продължение на пет до седем дни. Хубаво е и да не тренирате поне 24 часа след лечението.

Какви типове кожа могат да се подлагат на процедури за фотоподмладяване? | Фотоподмладяване мнения

1. Много бледа кожа и бяла кожа (типове 1 до 2 по скалата на Фицпатрик)

Като част от процеса на консултация е задължително да разберете какъв е вашият тип кожа по скалата на Фицпатрик, особено при извършване на усъвършенствани лазерни и кожни процедури.

Това често може да предотврати появата на нежелана реакция, ако е извършена неправилна настройка или лечение. Числото "Фицпатрик" обяснява как кожата реагира на излагане на слънце. Типовете кожа, които попадат в диапазона от 1 до 2, могат да изгорят много бързо под слънцето, обикновено имат светли очи и по-светла кожа на лактите и коленете. Те също така най-вероятно имат лунички. Пациентите с много светла кожа са сред най-подходящите кандидати за фотоподмладяване. Помислете за това - колкото по-голям е контрастът между пигмента, за третиране (например луничка), и действителния цвят на кожата, толкова по-добри са резултатите.

Фотоподмладяване мнения

2. Светла кожа (тип 3 по скалата на Фицпатрик)

Хората от тип кожа 3 понякога имат светъл до бежов подтон на кожата.Цветът на очите им може да бъде лешников или светлокафяв. Когато излязат на слънце, те могат първо да изгорят, а след това да придобият лек тен. На хората с тип 3 кожа могат да се извършват процедури за фотоподмладяване. Всички следва да сме изключително внимателни и да се уверим, че спазваме протоколите преди и след процедурата (като например да не излизаме на слънце и да използваме слънцезащитен крем ежедневно, както и да подготвяме кожата си с подходяща грижа).

3. Светло кафява, кафява и тъмно кафява кожа (типове кожа от 4 до 6 по скалата на Фицпатрик)

Типовете кожа от 4 до 6 попадат в категорията "Никога няма да извърша фотообработка на лицето си". Колкото по-тъмен е типът кожа, толкова по-голям е рискът.

Поради дължината на вълната на светлината, която използваме специално при процедурите за фотоподмладяване, почти винаги е гарантирано, че ще предизвикаме нежелани странични ефекти. Ако вие сте такъв тип кожа не се притеснявайте, за вас има други подходящи процедури за намаляване на хиперпигментацията на кожата.

Как да постигнем максимално стягане на кожата на бедрата

Отпуснатата и увиснала кожа на бедрата е разочароващ и смущаващ проблем за много хора. Това състояние може да възникне поради различни фактори, като стареене, загуба на тегло, бременност и генетика.

към статията >>
Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!