кола маска в домашни условия
Козметика

Кола маска в домашни условия: Ръководство за начинаещи

Bulgarianbeauty
22 ноември 2022г.

Когато ви е омръзнало от бръснене и искате красива и гладка кожа, кола маска в домашни условия е идеално решение. Преди да започнете Ви съветваме да се запознаете как да извършвате тази процедура безопасно и с правилните техники.

Ако се чудите или не знаете от къде да започнете, прочетете нашето ръководство за кола маска в домашни условия. То ще ви запознае с основните консумативи, с които трябва да разполагате. В ръководството ще откриете още и съвети за гладкото преминаване на този процес.

кола маска в домашни условия

Кола маска в домашни условия: какво представлява?

Извършването на кола маска у дома е безопасно и лесно, когато се изпълнява правилно. Това обаче изисква известна практика! При епилация у дома е още по-важно да се спазват правилните техники за предварителна и последваща грижа за кожата. Необходимо е и да се следват инструкциите, посочени на съответния нагревател и продукти за кола маска.


кола маска в домашни условия

Имайки в предвид, че сте начинаещи, вероятно си задавате въпроса „Безопасно ли извършването на кола маска в домашни условия?“ Да! Използването на този метод за обезкосмяване у дома е напълно безопасен. Необходимо е единствено да следвате правилния процес и да владеете правилната техника. Следвате ли инструкциите, които обикновено са включени в комплекта за кола маска, ще се подготвите за успешна епилация.

Какво ще ми бъде необходимо при кола маска в домашни условия?

Когато искате сами да си направите кола маска, ще ви трябват:

- Кола маска – предлагат се голямо разнообразие. Основните видове се свеждат до два- твърда и мека кола маска;
- Аксесоари и продукти за преди и след епилация, за да получите възможно най-доброто преживяване по време на процеса на епилация.

Добрата новина е, че на пазара вече се предлагат и голямо разнообразие от комплекти за извършването на кола маска в домашни условия.

Хубавото при тях е, че съдържат точно това, от което се нуждаете. Те ще ви помогнат да се епилирате по правилния начин, независимо от предпочитанията Ви за формула и начин на нанасяне.


кола маска в домашни условия

Кола маска в домашни условия в 3 лесни стъпки

Стъпка 1: Ексфолирайте кожата един ден преди епилацията Началото на успешния процес на кола маска в домашни условия е правилната предварителна подготовка. Уверете се, че сте я ексфолирали добре и сте нанесли овлажняващ гел след банята.

Стъпка 2 Кола маска

След като кожата ви е добре ексфолирана, овлажнена и хидратирана, сте готови за действие! Оставете нагревателя да загрее восъка до подходящата температура, посочена в инструкциите. Уверете се, че използвате нагревател, предназначен за предпочитания от вас вид кола маска.

Има уреди, които са универсални и са подходящо решение, както за твърдата, така и за меката кола маска. След като восъкът достигне подходящата консистенция, е време да действате.

Потопете шпатулата във восъка и не забравяйте да почистите излишния восък по ръба. С помощта на шпатула нанесете восъка върху избраната зона. Важно е да запомните, че нанасянето трябва да бъде под ъгъл 90 градуса по посока на растежа на косъма.

Ако използвате твърда кола маска, изчакайте восъкът да изстине, преди да го отстраните успоредно на кожата и в посока, обратна на растежа на косъма. Издърпайте успоредно на кожата (а не нагоре!), за да намалите дърпането на кожата.

Ако използвате мека кола маска, изгладете лентите за епилация върху восъка, преди да я отстраните успоредно на кожата и в посока, обратна на растежа на косъма. Подобно на твърдата кола маска, издърпайте успоредно на кожата, а не нагоре.

Стъпка 3: Грижа за кожата след епилацуя

Не пропускайте тази стъпка! След като сте готови с кола маската нанесете лосион върху прясно епилираната зона, за да успокоите раздразненията. Така ще намалите зачервяването и ще предпазите кожата си от появата на кръвоизливи и враснали косъмчета.


кола маска в домашни условия

Съветите на специалиста

Ако се притеснявате от болката, козметиците препоръчват да не пиете алкохол или кафе преди епилация- това ви прави по-чувствителни. Специалистите съветват още да не се епилирате по време на менструация, тъй като вероятно ще изпитвате дискомфорт.

Някои перорални медикаменти или използването на ретинол за локално приложение също могат да увеличат риска от раздразнение. Ако попадате в някоя от изброените групи, консултирайте се със специалист, преди да извършите кола маска у дома.


Няма един-единствен най-добър начин за кола маска в домашни условия. Ако намерите най-добрите продукти за епилация у дома, ще разберете, че този процес е лесен като детска игра. Вече сте на път да се превърнете в професионалист в домашни условия. Остава само да действате!

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

bulgarianbeauty

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!